Θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας στη Μεσσηνία από το Επιμελητήριο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας στη Μεσσηνία από το Επιμελητήριο

Θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας στη Μεσσηνία από το Επιμελητήριο

Share This

 


Με σκοπό την υποστήριξη νέων επιχειρήσεων προκειμένου να καταστούν βιώσιμες αλλά και υφιστάμενες επιχειρήσεις που θέλουν να εφαρμόσουν καινοτόμες ιδέες, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με την αναπτυξιακή του εταιρία και σε συνεργασία με κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση Φάος θα λειτουργήσουν θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας. Είναι μια δράση στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του Impact Hub Athens που στηρίζεται από την Google…

Την ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας της θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας έκαναν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Επιμελητήριο ο Σταύρος Στούπας, μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου και πρόεδρος της αναπτυξιακής του εταιρίας, ο Γιάννης Παπαδόπουλος που θα διευθύνει τη θερμοκοιτίδα, η Νέλλη Κουβελάκη που είναι διαχειρίστρια της Φάρος και ο Ηλίας Καλφακάκος που είναι σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης της Φάος.

Ο Σταύρος Στούπας σημείωσε ότι είναι μεγάλη η ικανοποίηση του Επιμελητηρίου που εξασφάλισε για τους επιχειρηματίες τη δυνατότητα της λειτουργίας της θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας, η οποία τόνισε ότι αποτελεί ένα σημαντικό στήριγμα για να επιτύχουν οι επιχειρήσεις την βιωσιμότητα και την εφαρμογή καινοτόμων ιδεών.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα της θερμοκοιτίδας έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών, εκ των οποίων οι δύο πρώτοι θα περιλαμβάνουν τη λειτουργία εργαστηρίων επιχειρηματικής ανάπτυξης και οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι διάστημα επιχειρηματικής καθοδήγησης από έμπειρα άτομα. Σημείωσε ότι οι αιτήσεις για την ένταξη στη θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας μπορούν να υποβάλλονται στην αναπτυξιακή εταιρία του Επιμελητηρίου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Η Νέλλη Κουβελάκη επισήμανε ότι η Φάος, ως φορέας της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, στηρίζει το πρόγραμμα με την κοινότητα των εξειδικευμένων ατόμων με τα οποία συνεργάζεται για την επιχειρηματική ανάπτυξη.

Τέλος ο Ηλίας Καλφακάκος σημείωσε ότι η θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας θα δώσει ώθηση και προστιθέμενη αξία στην επιχειρηματική κοινότητα της Μεσσηνίας, η οποία ανέφερε ότι έχει ιδιαίτερη δυναμική.

Επισημαίνεται ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών για τη θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας, ενώ έχει ετοιμαστεί και σχετικό έντυπο υλικό.

kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages