Τα Αρχαία της Υπαπαντής καλαματασ στη συνάντηση της Λ. Μενδώνη με τον Παν. Νίκα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τα Αρχαία της Υπαπαντής καλαματασ στη συνάντηση της Λ. Μενδώνη με τον Παν. Νίκα

Τα Αρχαία της Υπαπαντής καλαματασ στη συνάντηση της Λ. Μενδώνη με τον Παν. Νίκα

Share This

 Το θέμα των αρχαιοτήτων στην πλατεία Υπαπαντής της Καλαμάτας τέθηκε για μια ακόμ


α φορά επί τάπητος, κατά τη συνάντηση που είχε χθες στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Το θέμα των αρχαιοτήτων στην πλατεία Υπαπαντής της Καλαμάτας τέθηκε για μια ακόμα φορά επί τάπητος, κατά τη συνάντηση που είχε χθες στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Όπως έγινε γνωστό η υπουργός συναίνεσε- να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα το κεντρικό συμβούλιο στο υπουργείο, έτσι ώστε αν τα αρχαιολογικά ευρήματα παρουσιάζουν επιστημονικό ενδιαφέρον να συνεχιστεί -και να επεκταθεί ενδεχομένως- η ανασκαφική έρευνα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση να ακολουθηθεί η διαδικασία που επιτάσσει το ισχύον νομικό πλαίσιο, προκειμένου να μην διαιωνίζεται η υφιστάμενη σήμερα κατάσταση στην περιοχή.

Επίσης κατά τη χθεσινή συνάντηση υπεγράφησαν 4 προγραμματικές συμβάσεις που μεταξύ άλλων και σε επίπεδο Μεσσηνίας η μία αφορούσε στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Καλαμάτα. Ανάμεσα τους υπεγράφη και η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης -μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπουργείου Πολιτισμού και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης- που αφορά στην εκπόνηση μελέτης για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης.

Επίσης, έγινε γνωστό πως το αρμόδιο συμβούλιο του ΥΠΠΟ ενέκρινε τη μελέτη για τις παρεμβάσεις στη μονή Δίμιοβας, στον Δήμο Καλαμάτας κάτι που σημαίνει πως σύντομα θα υπογραφεί και η σχετική προγραμματική σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου -που θα υλοποιήσει το εν λόγω έργο- και της Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Όσον αφορά στο έργο ανακατασκευής του πύργου Κουμουνδούρου στον Κάμπο Αβίας, στον Δήμο Δυτικής Μάνης, η υπουργός ενημέρωσε ότι προγραμματίζεται να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ δόθηκε θετική γνωμοδότηση για το Κειμηλιαρχείο – Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης της Μητρόπολης Μεσσηνίας, που θα στεγαστεί στο ανακατασκευασμένο και αποκατεστημένο κτήριο του Κορφιωτάκειου, οι εργασίες στο οποίο εξελίσσονται. Αναφορικά με την μελέτη ανάπλασης της πλατείας των Φιλιατρών ο περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι την υπόθεση θα αναλάβει το κεντρικό συμβούλιο, στο υπουργείο, ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενες καθυστερήσεις.

Πηγή: ertnews.gr//Μαρία Τομαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages