Αυτοδιοικητικές εκλογές: Κανένα θέμα αναβολής για τις 8 Οκτωβρίου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Κανένα θέμα αναβολής για τις 8 Οκτωβρίου

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Κανένα θέμα αναβολής για τις 8 Οκτωβρίου

Share This


 Δεν υπάρχει θέμα αναβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες του aftodioikisi.gr, σε συνέχεια της σχετικής πρότασης του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστού. Αν και πολλοί μπερδεύτηκαν, ο κ. Αγοραστός ζήτησε αναβολή μόνο για τη Θεσσαλία: «Δεν μπορούν να γίνουν οι εκλογές. Δεν είναι απόφαση της Περιφέρειας βέβαια. Αν ήταν απόφαση της Περιφέρειας δεν θα γίνονταν οι εκλογές σε αυτή την ημερομηνία. Και σας ρωτώ: Πώς θα πάνε σε όλες αυτές τις περιοχές να ψηφίσουν; Το έχω θέσει ήδη το θέμα στο ΥΠΕΣ», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές διεξάγονται σε ένα μήνα από σήμερα (8 και 15 Οκτωβρίου), και η κυβέρνηση, εφόσον εισακουγόταν η πρόταση Αγοραστού θα μπορούσε να περάσει σχετική νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή.

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη στο Μαξίμου και το υπουργείο Εσωτερικών. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τις συζητήσεις που γίνονται:

-Ο χρόνος έως τις εκλογές είναι πολύ μεγάλος για να μην έχει επανέλθεί μία πρώτη «κανονικότητα» στη καθημερινή ζωή στη Θεσσαλία.

-Μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε πολλές αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

-Ο Κ. Αγοραστός, παρότι στο επίκεντρο της κριτικής από πολλές πλευρές, δεν φαίνεται να έχει ικανό αντίπαλο για να τον ανατρέψει. Είναι ενδεικτικό ότι ο κοινός υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουρέτας είναι πάρει το 2019 ως ανεξάρτητος μόλις 5,42 % έναντι 55,72% του νυν περιφερειάρχη, που είχε εκλεγεί από τον α΄ γύρο. Μάλιστα, ο κ. Αγοραστός που διεκδικεί μια τέταρτη θητεία, είχε τότε  αυξήσει το ποσοστό του σε σχέση με το 2014 (42,9%) κατά σχεδόν 13 ποσοστιαίες μονάδες. Τώρα του φτάνει το ποσοστό του 2014 αυξημένο κατά 0,1% για να επανεκλεγεί από τον α΄ γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages