Οι ανάγκες του λαού δεν είναι γλάστρα για να ποτίζεται μαζί με τον βασιλικό - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οι ανάγκες του λαού δεν είναι γλάστρα για να ποτίζεται μαζί με τον βασιλικό

Οι ανάγκες του λαού δεν είναι γλάστρα για να ποτίζεται μαζί με τον βασιλικό

Share This

 

Γράφει ο Μιλτιάδης Κουτίβας

Τις τελευταίες μέρες πολλαπλασιάζονται δηλώσεις, αρθρογραφία και παρεμβάσεις διάφορων υποψηφίων, διάφορων συνδυασμών που προσπαθούν να περιγράψουν το  «όραμα» τους.

Μεταξύ διαφόρων λέξεων κλισέ όπως «ολιστική προσέγγιση», «συμπερίληψη», «πρωτοβουλία» κτλ, από διάφορα θέματα που καταπιάνεται ο καθ’ ένας, ουσιαστικά καταλήγουν όλοι τους σε ένα κοινό όραμα – στόχο. Το πώς ο κάθε φορέας της Τοπικής Διοίκησης θα δράσει με στόχο να έρθει η ανάπτυξη. Κοινή μέθοδος για κάθε λύση είναι το πώς η Τοπική Διοίκηση θα δράσει με σκοπό να διαμορφωθεί ένα ευνοϊκό πεδίο για να έρθουν επενδύσεις, να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα,  να διαμορφωθούν όροι κερδοφορίας των επενδυτών.

Κοινό τους αφήγημα είναι ότι η ανάπτυξη και «η αύξηση του παραγόμενου πλούτου», θα έχει οφέλη για τον λαό που τάχα θα περιμένει «μέρισμα» από την πίτα. Πρόκειται για κοροϊδία στο τετράγωνο σε βάρος εργαζομένων και άλλων βιοπαλαιστών, που στενάζουν από την ακρίβεια και την επίθεση στο εισόδημά τους από όλες τις πλευρές.

·         Ο ένας με αφορμή την άσχημη κατάσταση με τα αδέσποτα προτείνει να αυξηθούν τα τέλη στους λογαριασμούς, για να βρει χρήματα ο Δήμος για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ξεχνώντας ότι υπάρχει αρμόδιο κράτος και κυβέρνηση που έχει ευθύνη για την υποχρηματοδότηση των Δήμων.

·         Ο άλλος προτείνει διάφορα αναπτυξιακά έργα που αφορούν τον πολιτισμό (δρόμους, αναβαθμίσεις, μονοπάτια κ.α.) που θα φέρουν τουρισμό, ξεχνώντας να πει πως όλα αυτά θα πληρωθούν από την τσέπη των φορολογούμενων δημοτών, θα γίνουν με κριτήρια μεγάλης κερδοφορίας του κάθε εργολάβου που θα αναλάβει την υλοποίηση των έργων.

·         Ο τρίτος δημοσιεύει πρόγραμμα για τη Τουριστική ανάπτυξη και τα εργαλεία που θα αξιοποιήσει, αναπαράγοντας Δελτία Τύπου που θα ζήλευε ο ΣΕΒ και οι μεγαλοξενοδόχοι, οι tour operator και τα διάφορα τρωκτικά που τρίβουν τα χέρια τους.

Όλοι τους αποδεικνύουν τελικά, πέρα από τις  «μεγάλες διαχωριστικές γραμμές», τη μεγάλη στρατηγική ταύτιση που έχουν. Γη και ύδωρ για την ανάπτυξη της κερδοφορίας των λίγων επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό και ο ένας εκλεγμένος είναι τελικά υποψήφιος με τον υποτιθέμενο αντίπαλο του, όπως συμβαίνει σε όλους τους δήμους της Μεσσηνίας, όπου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι αγκαλιά με τους εκλεχτούς της ΝΔ και τούμπαλιν.

Μόνο που ο λαός και οι ανάγκες του δεν είναι γλάστρα να ποτίζεται μαζί με τον βασιλικό. Η μεγάλη ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων που έχει μετατρέψει σε πάρκο Ξενοδοχείων όλο το Νομό, δεν συμβαδίζει με τη βελτίωση της ζωής του λαού. Το αν με αυτή την ανάπτυξη ο λαός της Μεσσηνίας ζει “πλουσιοπάροχα”, το γνωρίζουν καλά:

·         οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον Τουρισμό και τον επισιτισμό που μένουν απλήρωτοι, χωρίς δώρα, ενώ όσοι είναι τυχεροί και δουλεύουν εξαντλούνται από την εντατικοποίηση και τη δουλειά ήλιο με ήλιο.

·         οι εργαζόμενοι στην πολυδιαφημιζόμενη μεταποίηση που είναι χωρίς συμβάσεις, ούτε καν με την στοιχειώδη εργατική νομοθεσία, σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

·         οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρές επιχειρήσεις που βλέπουν το τζίρο τους να μειώνεται, τα χρέη να φουσκώνουν και το κράτος να τους κυνηγά με κατασχέσεις.

·         οι χιλιάδες αγρότες που στενάζουν από το κόστος παραγωγής και από τους λίγους μεγαλέμπορούς και μεταποιητές.

Το ποια έργα έχουν ως προτεραιότητα οι Δήμαρχοι, ο Περιφερειάρχης και η Κυβέρνηση το μαρτυρούν τα εξής :

·                τα σχολεία του νομού, σε μία σεισμογενή περιοχή δεν έχουν περάσει όλους τους ελέγχους, ορισμένα δεν έχουν αντισεισμική θωράκιση και είναι επικίνδυνα.

·                αντιπλημμυρικά έργα δεν υπάρχουν, ενώ η πολυδιαφημιζόμενη τουριστική Καλαμάτα δεν έχει το σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή.

·                 ακόμα, είναι ανύπαρκτα τα έργα για την αγροτική παραγωγή όπως τα αρδευτικά. Η αγροτική οδοποιία είναι σε πολλές περιοχές σε κακή κατάσταση.

·                 το επαρχιακό δίκτυο είναι απαρχαιωμένο. Ό, τι δεν φτάνει σε τουριστική μονάδα είναι παρατημένο.

·                 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας είναι υποστελεχωμένα, οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας είναι συνολικά ανύπαρκτές.

Ο κατάλογος των προβλημάτων δεν έχει τελειωμό.

Ο χάρτης των εκλογών, που ο καθ’ ένας υποψήφιος παλεύει να βαφτεί μπλε – ροζ/ πράσινος, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βαφτεί μαύρος για τα λαϊκά συμφέροντα.

Απέναντι στο κοινό μαύρο μέτωπο, ο λαός πρέπει να κάνει αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης παντού. Για να ενισχυθεί η μαχητική διεκδίκηση και πάλη, μέσα και έξω από τα κρατικά όργανα που μαυρίζουν τη ζωή του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου. Για να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθούν μαζί κυβερνήσεις, δήμος και περιφέρεια.  Κόντρα στις δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων, των εκλεκτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.


Ο Μιλτιάδης Κουτίβας είναι μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages