Ασπροπουλιά: Υπό έλεγχο η φωτιά-Επιχειρούν 54 πυροσβέστες και 10 εναέρια μέσα στη “μάχη” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ασπροπουλιά: Υπό έλεγχο η φωτιά-Επιχειρούν 54 πυροσβέστες και 10 εναέρια μέσα στη “μάχη”

Ασπροπουλιά: Υπό έλεγχο η φωτιά-Επιχειρούν 54 πυροσβέστες και 10 εναέρια μέσα στη “μάχη”

Share This

νεότερη ενημέρωση (ώρα 20.00): Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά

150 στρέμματα κάηκαν: “Έγλυψαν” σπίτια οι φλόγες-Η άμεση και συντονισμένη επιχείρηση πυρόσβεσης έσωσε το χωριό-Κάηκαν στάβλοι και αποθήκες


Υπό έλεγχο τέθηκε, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, η μεγάλη φωτιά στην Ασπροπουλιά, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι κοντά στο χωριό.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Σύμφωνα με την επίσημη νεότερη ενημέρωση από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, στο σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 18 εθελοντές πυροσβέστες της ομάδας ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας με 5 οχήματα, αλλά και μεγάλη δύναμη από αέρος με 9 αεροσκάφη πυρόσβεσης και ένα ελικόπτερο. Ταυτόχρονα επιχειρούν και πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας,  υδροφόρες καθώς και μηχανήματα έργου. Από την πρώτη στιγμή ζητήθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας η μεγαλύτερη δυνατή συνδρομή από την Πυροσβεστική, καθώς υπήρχε κίνδυνος να επεκταθεί η φωτιά λόγω των ανέμων.

Αποκαρδιωτική η εικόνα από την καμένη έκταση

150 στρέμματα έχει κάψει η φωτιά, κυρίως με καλάμια, αλλά και εκτάσεις με ελιές, καθώς και στάβλους και αποθήκες

Η φωτιά έχει κάψει καλαμιώνα, ελιές, και ευκαλύπτους, αλλά και στάβλους και αποθήκες που βρίσκονταν στην περιοχή. Λόγω των ισχυρών ανέμων έφτασε κοντά στα σπίτια του χωριού με αποτέλεσμα στις 15.20 το μεσημέρι να διαταχθεί εκκένωση της Ασπροπουλιάς για προληπτικούς λόγους, με το 112 να ηχεί στην περιοχή, και να ζητείται από τους κατοίκους να κινηθούν προς Καλαμάτα, ώστε να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Η εκκένωση έγινε με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Κόπηκε ρεύμα και νερό στην ευρύτερη περιοχή

Να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή έχει κοπεί το ρεύμα, ενώ επειδή δεν έχει ρεύμα το αντλιοστάσιο έχει κοπεί και το νερό. Ο Δήμος Καλαμάτας έστειλε παλέτες με νερά στην πληγείσα περιοχή, ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι μέχρι να επανέλθει το ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages