800 νεοσύλλεκτοι το Νοέμβριο το Στρατόπεδο της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

800 νεοσύλλεκτοι το Νοέμβριο το Στρατόπεδο της Καλαμάτας

800 νεοσύλλεκτοι το Νοέμβριο το Στρατόπεδο της Καλαμάτας

Share This

 


Συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε σήμερα με τον Υπουργό Νίκο Δένδια ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος. Σε αυτήν επιβεβαιώθηκε η οριστική επαναλειτουργία, του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας, από τον προσεχή Νοέμβριο.

Σε συνάντηση που είχα σήμερα, 4/9/2023, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον Υπουργό κ. Νίκο Δένδια, επιβεβαιώσαμε την οριστική επαναλειτουργία, του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας, από τον προσεχή Νοέμβριο.

Το ίδιο προέκυψε και από τηλεφωνική μου επικοινωνία σήμερα με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνο Φλώρο.

Σε αυτή τη Σειρά, θα καταταγούν 800 Νεοσύλλεκτοι Οπλίτες, με προοπτική περαιτέρω αύξησης του αριθμού των Οπλιτών, ανάλογα με τον αριθμό των κτιρίων του Στρατοπέδου, που θα ανακαινιστούν και εξοπλιστούν. Σημειώνεται, ότι οι Σειρές Κατάταξης, κατ’ έτος, είναι έξι (6).

Στον παραπάνω αριθμό, πρέπει να προσθέσουμε, τον μεγάλο αριθμό Μονίμων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, που θα στελεχώσουν το Στρατόπεδο.

Το όφελος, για την οικονομία και όχι μόνον, της Καλαμάτας και του Νομού είναι προφανές και αδιαμφισβήτητο.

Όπως είναι γνωστόν, το Στρατόπεδο της Καλαμάτας, έπαυσε να λειτουργεί ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων το 2018, από την Κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου.

Ύστερα από πολλές προσπάθειές μου και Ερωτήσεις στη Βουλή, στις 16/12/2022, συναντήσαμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μαζί με τον Βουλευτή Λακωνίας κ. Αθανάσιο Δαβάκη, τον τότε Υπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος μας διαβεβαίωσε, ότι θα ξαναλειτουργήσουν τα Στρατόπεδα της Καλαμάτας και της Σπάρτης.

Τον Φεβρουάριο του 2022, επαναβεβαίωσα, με Δελτίο Τύπου, την απόφαση για επαναλειτουργία του.

Το ίδιο έγινε και τον Μάρτιο, από τον τότε Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνο Φλώρο.

Το Στρατόπεδο της Καλαμάτας, με περισσότερα από 100 χρόνια λειτουργίας, έχει γράψει Ιστορία στους Εθνικούς μας Αγώνες και έχει προσφέρει στην πόλη μας, οικονομικά, αλλά και σε δύσκολες στιγμές, όπως στους σεισμούς και σε πυρκαγιές.

Εκφράζω την βαθιά μου ικανοποίηση και δικαίωση, διότι και τώρα αλλά και προηγούμενες φορές, κράτησα το Στρατόπεδο σε λειτουργία.

Αγωνίστηκα μόνος μου, όταν κάποιοι, επισκέπτονταν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή δήλωναν ή έγραφαν ή αερολογούσαν, για το πως θα μοιραστεί και θα χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς, ο χώρος του Στρατοπέδου.

Κερδισμένη είναι η Καλαμάτα μας, οι πολίτες και πολλά επαγγέλματα.

Τον προσεχή Νοέμβριο, θα είμαστε όλοι εκεί, να χαρούμε και να χειροκροτήσουμε τους νέους μας, που θα ορκιστούν, Πίστη στην Πατρίδα, την Σημαία, το Σύνταγμα, τους Νόμους του Κράτους και την Δημοκρατία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages