Ισχυρό ινδικό ενδιαφέρον για επένδυση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ισχυρό ινδικό ενδιαφέρον για επένδυση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Ισχυρό ινδικό ενδιαφέρον για επένδυση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Share This


 Η ινδική εταιρεία GMR, η οποία συνεργάζεται με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το αεροδρόμιο Ηρακλείου, ενδιαφέρεται για νέες επενδύσεις, με επικέντρωση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Το ενδεχόμενο να επενδύσει και στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, πέραν αυτού στην Κρήτη, όπου συνεργάζεται με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εξετάζει ο ινδικός όμιλος υποδομών GMR Group, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι «Times of India».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο όμιλος τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι ενδιαφέρεται για νέες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, καθώς θεωρεί τη χώρα ως την «πύλη της Ινδίας προς την Ευρώπη» με επικέντρωση του ενδιαφέροντος στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού, Ν. Μόντι, στην Ελλάδα μεταξύ των επιχειρηματιών που τον συνόδευαν ήταν και ο επικεφαλής της GMR, Σρινίβας Μπομιντάλα, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του ότι «η Ελλάδα έχει επιδείξει μια αξιοσημείωτη δέσμευση σε ξένους επενδυτές όπως εμείς από την Ινδία. Η GMR διερευνά με ζωηρό ενδιαφέρον επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα, ιδίως στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας».

Σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο του Ηρακλείου ανέφερε ότι «η πρόοδος στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στην Κρήτη ήταν αξιέπαινη. Η κατασκευή έχει προχωρήσει σε ποσοστό περίπου 25%, ευθυγραμμιζόμενη με το χρονοδιάγραμμα του έργου. Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες περιλαμβάνουν τη σκυροδέτηση του κτιρίου του τερματικού σταθμού, την ανάπτυξη του εξωτερικού δρόμου πρόσβασης, τον διάδρομο προσγείωσης και την κατασκευή τροχοδρόμων».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου στην Κρήτη είναι ο δεύτερος πιο πολυσύχναστος αερολιμένας της Ελλάδας μετά το αεροδρόμιο της Αθήνας. Σε συνεργασία με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η GMR έχει το έργο της κατασκευής ενός πράσινου έργου αεροδρομίου στην Κρήτη, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Φεβρουάριο του 2027.

Η GMR αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται έξι αεροδρόμια σε Ινδία αλλά και άλλες χώρες, ενώ αναπτύσσει δύο «πράσινα» έργα ένα στην Ινδία και αυτό στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages