Καρδαμύλη: Ρεκόρ συμμετοχών στο 13ος Taygetos Challenge - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καρδαμύλη: Ρεκόρ συμμετοχών στο 13ος Taygetos Challenge

Καρδαμύλη: Ρεκόρ συμμετοχών στο 13ος Taygetos Challenge

Share This


 TI ANAΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

“Μια διοργάνωση ακριβώς όπως την ονειρευτήκαμε!”

Στην καρδιά του Taygetos Challenge, υπάρχει μια βαθιά πεποίθηση: η σχέση μεταξύ διοργανωτών και αθλητών είναι αμοιβαία. Περισσότερο από μια απλή ανταλλαγή υπηρεσιών, είναι μια σχέση σεβασμού, ευγένειας, υπομονής και θετικής διάθεσης. Αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης και καλής θέλησης είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζεται κάθε Taygetos Challenge.

Φέτος, στην 13η έκδοση του αγώνα, που έλαβε χώρα στην πανέμορφη Καρδαμύλη στις 23-24 Μαρτίου 2024, είδαμε αυτή τη φιλοσοφία να ζωντανεύει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Μας γεμίζει την καρδιά να σας βλέπουμε να αγκαλιάζετε αυτές τις αξίες τόσο γενναιόδωρα!

Φέτος το πλήθος των δρομέων που συμμετείχαν ξεπέρασε κατά πολύ το περσινό, αγγίζοντας σχεδόν τις 1.000.  Σπάσαμε το ρεκόρ συμμετοχών, καθώς στη γραμμή της εκκίνησης στάθηκαν φέτος 885 δρομείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 10% περίπου των συμμετεχόντων είναι από χώρες του εξωτερικού από τις 4 ηπείρους (Πολωνία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Δανία, Τουρκία αλλά και από Κατάρ, Αυστραλία και Αμερική)! 

Πιο συγκεκριμένα, οι δρομείς που συμμετείχαν: 

Στο Vertical Speed συμμετείχαν 288 δρομείς

Στο Hansaplast Marathon 40km – 209

Στo Αquarella Εxperience 22km – 275

Στo Old Kardamyli Basic 10km – 222

Στo independent Fun 5km – 179

Στην αρχή του διημέρου το Vertical Speed, ο κάθετος αγώνα ταχύτητας, έθεσε τον πήχη ψηλά, με ρεκόρ συμμετοχών, αποδεικνύοντας την αγάπη και το πάθος όλων για την πρόκληση και την περιπέτεια που ενσαρκώνει το Taygetos Challenge. Είναι πλέον ξεκάθαρο και για τους νέους συμμετέχοντες ότι για να πάρει κανείς κατάταξη στον αγώνα θα πρέπει να έχει τρέξει την προηγούμενη μέρα και το Vertical Speed.

Η συμμετοχή στο αγώνισμα  Experience 22km επίσης ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες χρονιές! Φαίνεται πως η επιμήκυνση της διαδρομής με την προσθήκη του φαραγγιού έδωσε άλλο σασπένς στον αγώνα και προσέλκυσε ακόμα περισσότερο κόσμο. 

Οι νικητές και οι νικήτριες

Πρώτος γενικής κατάταξης στη Hansaplast Marathon 40km αναδείχθηκε ο Antoine Guillon με χρόνο 04:05:07 που τερμάτισε χέρι χέρι με το Δημήτρη Ελευθερίου. Στην 3η θέση ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος από την ομάδα του Δημήτρη Κασσίμη. Στις γυναίκες 1η γενικής η Λεμονιά Παναγιώτου με χρόνο 05:22:09, ακολούθησε η Tasha Sexton που ήρθε για τον αγώνα από τη Μ. Βρετανία και 3η η Νικολέτα Τζαβάρα.

Στο αγώνισμα Experience 22km, 1ος γενικής ο δικός μας Νίκος Πονηρέας που κάθε χρόνο ανεβάζει τον πήχη όλο και πιο ψηλά στη διαδρομή, 2ος ο πολλά υποσχόμενος Ανδρέας Μανέτας και 3ος ο Ανδρέας Ανδριόπουλος, επίσης υψηλών επιδόσεων αθλητής. Στις γυναίκες 1η τερμάτισε η Emily Greve Somerset, 2η η Μαρία Μαλάι και 3η η Ani Grigoryan.

Στη διαδρομή Basic 10k πρώτος γενικής κατάταξης ο Άμος Λεωνίδας Θεοχάρης, 2ος ο Γιώργος Μανιώτης και 3ος ο Παναγιώτης Καρυγιάννης ενώ για τις γυναίκες 1η γενικής η Φάνια Ανδρεάδη, 2η η Γωγούλα Αναγνωστοπούλου και 3η η Γεωργία Καχρή.

Στην Independent Fun 5k είχαμε ρεκόρ διαδρομής με 1ο τον Adrain Bullari, ο οποίος είναι επίσης δικό μας παιδί από την Καρδαμύλη με καταπληκτικό χρόνο 19:27, 2ος ο Γιάννης Παπαδόπουλος και 3ος ο Χρήστος Παπαδήμας. Στα κορίτσια 1η η Νικόλ Σταυράκη, 2η Αγγελική Κατσιροπούλου, και 3η η Emma Herrera.

Mεγάλη πρόκληση….το φαράγγι του Βιρού

Μεγάλη πρόκληση φάνηκε να είναι το καινούριο κομμάτι που προστέθηκε στη διαδρομή των 40km & 22km, για πολλούς αθλητές, κυρίως στο σημείο του φαραγγιού. Ωστόσο, λόγω πολλών επισημάνσεων στην τεχνική ενημέρωση αλλά και εξαιτίας του άστατου καιρού των προηγούμενων ημερών, οι αθλητές ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και όλοι τερμάτισαν με ασφάλεια. 

 “Έχουμε ήδη κάνει άνοιγμα στο εξωτερικό με σκοπό ο αγώνας να γίνει διεθνής”

Ο Δήμαρχος δυτικής Μάνης Γιώργος Χιουρέας ήταν παρών στη διοργάνωση και η συμβολή της δημοτικής αρχής ήταν έμπρακτη, καθώς φέτος ήταν συνδιοργανωτής στον αγώνα. “Η έναρξη της τουριστικής μας σεζόν σηματοδοτείται με την εκκίνηση των αθλητών του αγώνα. Κάθε χρόνο τρέχουν εκατοντάδες Έλληνες αθλητές και ήδη έχουμε κάνει άνοιγμα στο εξωτερικό με σκοπό ο αγώνας να γίνει διεθνής”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages