Μεσσήνη: Με παραδοσιακούς χορούς ολοκληρώθηκε η παρέλαση για την Εθνική επέτειο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μεσσήνη: Με παραδοσιακούς χορούς ολοκληρώθηκε η παρέλαση για την Εθνική επέτειο

Μεσσήνη: Με παραδοσιακούς χορούς ολοκληρώθηκε η παρέλαση για την Εθνική επέτειο

Share This


 Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκαν στην Μεσσήνη τα 203 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και η μεγάλη θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου με τη συμμετοχή εκπροσώπων αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας και των σημαιοφόρων των σχολείων.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο του Επισκόπου Ιωσήφ Ανδρούσης και στη συνέχεια έγιναν καταθέσεις στεφάνων μπρος στο ηρώο στην κεντρική πλατεία και η μεγάλη μαθητική παρέλαση με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων και φορέων.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, σημειώνοντας πως η 25η Μαρτίου είναι ημέρα ορόσημο και θυμίζει σε όλους τους Έλληνες τον ξεσηκωμό των προγόνων μας κατά των Τούρκων και την επιθυμία τους για ελευθερία. Πρόσθεσε ότι έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τα διδάγματα της Επανάστασης του 1821 και να προχωρήσουμε ενωμένοι για το καλό της πατρίδας μας, τονίζοντας ότι με τις σημερινές εκδηλώσεις τιμούμε τη θυσία των ηρώων μας και τους εκφράζουμε την υπερηφάνειά μας.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης Χρήστος Δημόπουλος.

Στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, κατέθεσαν στεφάνια ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Παπαγεωργίου, ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων από την 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος Σμήναρχος ιπτάμενος Αναστάσιος Καπογιάννης, ο εκπρόσωπος των Σωμάτων Ασφαλείας Διοικητής του Α.Τ. Μεσσήνης Γιώργος Χαραλαμπάκης, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος σημαιοφόρος Παναγιώτης Περιβολάρης, ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος υποπυραγός Ιωάννης Κυρίτσης, ο διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου παραρτήματος Καλαμάτας ταγματάρχης Χρήστος Κορομηλάς, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Δώρα Βαρανάκη, αντιπροσωπεία μαθητών από το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης, το Επαγγελματικό Λύκειο Μεσσήνης, καθώς και εκπρόσωποι από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεσσήνης, τον πολιτιστικό σύλλογο «Οι Φίλοι της Μεσσήνης», αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Παναγιώτης Κεφάλας” (τμήμα Αναβιωτών «Παράδεισος Καλαμάτας»), αντιπροσωπεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Μεσσήνης και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Χορευτικού Ομίλου Μεσσήνης. Ακολούθως, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ηρώων και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages