Επιχειρήσεις για τον εναλλακτικό τουρισμό στη Μεσσηνία σε online πλατφόρμα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Επιχειρήσεις για τον εναλλακτικό τουρισμό στη Μεσσηνία σε online πλατφόρμα

Επιχειρήσεις για τον εναλλακτικό τουρισμό στη Μεσσηνία σε online πλατφόρμα

Share This

 


Ανοιχτό κάλεσμα προς όλες τις επιχειρήσεις της Μεσσηνίας απευθύνει ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας, μετρώντας αντίστροφα για το 2ο Messinia Forum που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στις 13 και 14 Απριλίου, προκειμένου να δώσουν το «παρών» είτε ως επισκέπτες με δωρεάν είσοδο είτε ως συμμετέχοντες – ενεργά – στις διάφορες δράσεις που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του διημέρου.

Στο 2ο Messinia Forum με επίκεντρο την εστίαση, τη γαστρονομία, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα, με την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού, της ΠΕΔ Πελοποννήσου, της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των έξι Δήμων της Μεσσηνίας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, έχουν μέχρι τώρα επιβεβαιώσει την παρουσία τους 40 ομιλητές με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις πάνω σε επτά θεματικούς κύκλους.

Οι ομιλίες, αφενός, θα ανοίξουν το διάλογο για την ανάπτυξη νέων εναλλακτικών μορφών τουρισμού και, αφετέρου, θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες γύρω από σημαντικά ζητήματα τρεχουσών αλλά και αναδυόμενων ψηφιακών προκλήσεων. Θα υποστηριχθούν από διαδραστικά πάνελ και ομάδες εργασίας.

Online πλατφόρμα για τον επισκέπτη
Φέτος θα συμμετέχουν 50 τοπικές επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα παρουσιάζοντας με δικά τους περίπτερα τα προϊόντα τους, ενώ θα πραγματοποιούν B2B συναντήσεις με μεγάλες εταιρείες εμπορίας και διανομής τροφίμων με στόχο την προώθηση και χρήση των τοπικών μας προϊόντων στην εστίαση.
Καταξιωμένοι chef έχουν προσκληθεί για να αναδείξουν τη μεσσηνιακή γαστρονομία με live cooking και προτάσεις συγκεκριμένων μενού με βάση τα μεσσηνιακά προϊόντα, σε συνεργασία με τοπικά εστιατόρια και ξενοδοχεία.
Μεγάλη βάση θα δοθεί στην ανάδειξη του μεσσηνιακού οίνου, με ομιλίες για την εξέλιξη του μεσσηνιακού αμπελώνα και live οινογευσίες από διάσημους chaumelier σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο θα φιλοξενηθούν τα περίπτερα των οινοποιών και των αποσταγματοποιών.
Για πρώτη φορά, 25 επιχειρήσεις από τη Μεσσηνία, που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό, θα δώσουν ηχηρό «παρών», στήνοντας ένα μεγάλο ενιαίο περίπτερο στον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου Χορού. Αυτές οι επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην ανάδειξη της Μεσσηνίας ως εναλλακτικού, θεματικού προορισμού για όλο το χρόνο, θα ανακοινώσουν τη δημιουργία μιας online πλατφόρμας, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να ενημερώνεται εύκολα και γρήγορα για όλες τις επιλογές θεματικού τουρισμού, όπως επισκέψιμα οινοποιεία και ελαιοτριβεία, θαλάσσια σπορ, μονοπάτια, καγιάκ, hiking και άλλα πολλά.

Συμμετοχή επιχειρήσεων
Βασική επιδίωξη του ΣΕΜ είναι η ανάπτυξη της εστίασης και του τουριστικού προϊόντος, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, μέσα από την ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου, καθώς και των συναφών επιχειρήσεων, μέσα από την ενθάρρυνση και ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσω της ανάπτυξης συνεργειών, συνεργασιών και ανταλλαγής καλών πρακτικών, καθώς και της εισαγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομιών.
Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας επιθυμεί το Messinia Forum να αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τη Μεσσηνία, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία προϋποθέσεων και δυναμικής για βιώσιμη οικονομική και τουριστική εξέλιξη. Προσβλέπει για ακόμα μια χρονιά στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία της εστίασης, επιχειρηματία, τυποποιητή, παραγωγό που θέλει να έχει πιο ενεργή παρουσία.
Όποιος επιθυμεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον, μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή του FORUM, στέλνοντας email: forum@messinia-sem.gr ή επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τη γραμματεία του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας (Φραντζή 6 – 2ος όροφος) από Δεύτερα έως Παρασκευή (11.00 – 15.00) στο τηλέφωνο: 2721-407040.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages