Αποκαλυπτήρια αναθηματικής στήλης των Αγωνιστών του 1821 στ’ Αρφαρά-Επετειακή εκδήλωση για το 1821 στον Άρι - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αποκαλυπτήρια αναθηματικής στήλης των Αγωνιστών του 1821 στ’ Αρφαρά-Επετειακή εκδήλωση για το 1821 στον Άρι

Αποκαλυπτήρια αναθηματικής στήλης των Αγωνιστών του 1821 στ’ Αρφαρά-Επετειακή εκδήλωση για το 1821 στον Άρι

Share This


 Αποκαλυπτήρια αναθηματικής στήλης στ’ Αρφαρά θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αρφαρών.

Το έργο αποτελεί φόρο τιμής στη συλλογική ιστορική μνήμη και έχει αναφορά στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρεια Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρφαρών “Η Αναγέννηση”.

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στα 203 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού (έναντι Δημοτικού Σχολείου Άριος) με ελεύθερη είσοδο.

Περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ για το 1821 “Ο Φιλάρετος Ωλένης στα μπουντρούμια της Τριπολιτσάς, διάρκειας 59 λεπτών. Πρόκειται για δραματοποιημένη ταινία που αναφέρεται στο δράμα των έγκλειστων Αρχιερέων και Προκρίτων στις φυλακές της Τριπολιτσάς (Μάρτιος-Σεπτέμβριος 1821). Παράλληλα θα λειτουργεί Μουσειακή Έκθεση, ενώ θα γίνει και παρουσίαση των αρμάτων της φορεσιάς του Μωραΐτη αγωνιστή του 1821 από τον πρόεδρο του “Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας”, Κωνσταντίνο Βαγγελάκο.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινότητα Άριος σε συνεργασία με το MessiniaView και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages