Η Καλαμάτα τίμησε τα 203 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 –Μηνύματα υπερηφάνειας και ξεχωριστή η παρέλαση - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Καλαμάτα τίμησε τα 203 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 –Μηνύματα υπερηφάνειας και ξεχωριστή η παρέλαση

Η Καλαμάτα τίμησε τα 203 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 –Μηνύματα υπερηφάνειας και ξεχωριστή η παρέλαση

Share This

 


Σήμερα οι Έλληνες γιόρτασαν την 203η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Η γιορτή και η χαρά διπλή καθώς παράλληλα εορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Με εορταστικές εκδηλώσεις η Καλαμάτα, που πρώτη απόδιωξε τον τουρκικό ζυγό, τίμησε τους αγώνες εκείνων που αγωνίστηκαν για το σπουδαιότερο αγαθό, για την Ελευθερία

        

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Xρυσοστόμου.Την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έκανε ο Ιωάννης Μπουγάς, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, των ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, στο Ηρώον της Πλατείας 23ης Μαρτίου, όπου τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους.

      

       

Οι σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση σχολείων και στρατιωτικών δυνάμεων, που ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί εκπέμποντας ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να διασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ως άξιοι συνεχιστές των ηρώων του 1821.

Στην παρέλαση συμμετείχαν οι: Δημοτικής Φιλαρμονικής, μαθητών – μαθητριών, ΚΔΑΠμεΑ, Πολιτιστικών Συλλόγων, Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μελών του Ε.Ε.Σ., μελών του Σ.Ε.Ο., προσκόπων, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας και μηχανοκίνητου τμήματος της Ο.Α.Κ. Μεσσηνίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας & της Δ/νσης Αστυνομίας Μεσσηνίας. Χώρος της παρέλασης ορίζεται ο πεζόδρομος της οδού Αριστομένους έως τη συμβολή της με την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου.

          

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός πλήθος αιρετών και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

     

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το κέντρο της πόλης και την οδό Αριστομένους, για να τιμήσει την σημερινή ημέρα και να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις, απ’ όπου παρέλασαν μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του δήμου Καλαμάτς, όλοι στα εθνικά μας χρώματα, πολλοί εξ αυτών ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, σύλλογοι και αγήματα των του στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages