Μεγάλες πληρότητες στην Πελοπόννησο -Στην κορυφή των προτιμήσεων η Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μεγάλες  πληρότητες στην Πελοπόννησο -Στην κορυφή των προτιμήσεων η Καλαμάτα

Μεγάλες πληρότητες στην Πελοπόννησο -Στην κορυφή των προτιμήσεων η Καλαμάτα

Share This

 


Απόκριες με πληρότητες στο φουλ για πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα. Ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα δέχονταν κρατήσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή με τον εγχώριο τουρισμό να ζεσταίνει και να προθερμαίνει την αγορά εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου. Τα δύο τριήμερα από ότι φαίνεται δίνουν μια σημαντική τονωτική ένεση.

Οι εκδηλώσεις της Αποκριάς ήταν το δέλεαρ για πάρα πολλούς να ταξιδέψουν, κυρίως οικογενειακά, επιλέγοντας ορεινούς αλλά και παράκτιους προορισμούς της Πελοποννήσου για τις ολιγοήμερες καρναβαλικές αποδράσεις τους!

ΥΨΗΛΕΣ ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Το τριήμερο της αποκριάς οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ξεπέρασαν το 90% με τον Δημήτρη Πατριαρχέα, γεν. γραμματέα της Ένωσης ξενοδόχων Μεσσηνίας, να επισημαίνει πως η φετινή Αποκριά κινήθηκε σε καλύτερα από τα περσινά επίπεδα. «Οι πληρότητες το τριήμερο της αποκριάς ήταν πολύ υψηλές. Μακάρι να είχαμε κι άλλα δωμάτια!», είπε.

Όπως σημείωσε ο κ. Πατριαρχέας η κινητικότητα των τριημέρων όπως αυτό της Αποκριάς, διαμορφώνεται από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ,αφού «υπήρχε ζήτηση μέχρι και την τελευταία στιγμή! Είχαμε τηλεφωνήματα ακόμη και χθες από οικογένειες που ήθελαν να ταξιδέψουν στην περιοχή μας, κυρίως από την Αθήνα, όχι από το εξωτερικό».

Αν και την τελική εικόνα καθορίζουν τόσο το πότε «πέφτει» κάθε αργία όσο και ο αστάθμητος παράγοντας των καιρικών συνθηκών, φέτος η ανάγκη του κόσμου να αποδράσει ήταν μεγάλη και φαίνεται πως αψήφησε τις μετεωρολογικές προγνώσεις, κι αυτό φάνηκε σε μεγάλο βαθμό και από την εικόνα που επικράτησε στους δρόμους της Καλαμάτας και άλλων πόλεων και κωμοπόλεων, όπου καρναβαλιστές με ομπρέλες συμμετείχαν στις παρελάσεις!

Όπως πάντοτε στους καθοριστικούς παράγοντές η γρήγορη και καλή οδική πρόσβαση από και προς την πόλη της Καλαμάτας αλλά και τις γύρω περιοχές.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

 

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ

Καθώς τα τριήμερα αυτά λειτουργούν με έναν τρόπο ως προπομπός των όσων θα συμβούν κατά την τουριστική περίοδο, οι επαγγελματίες του κλάδου δηλώνουν αισιόδοξοι.

«Τα δεδομένα αυτά δημιουργούν αισιοδοξία. Γενικά προδιαγράφεται μια καλή σεζόν, παρότι πάντοτε υπάρχουν οι απρόβλεπτοι παράγοντες όπως οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής!», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πατριαρχέας.

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ -ΞΑΝΑ- ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ίδια εικόνα και σε άλλους προορισμούς της Πελοποννήσου όπου, με μια πρώτη εκτίμηση, οι πληρότητες ξεπέρασαν επίσης το 90%.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Πελοποννήσου: με την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση οδικώς, τα οικονομικά πακέτα που αντισταθμίζουν υπερνικούν ακόμα το ακτοπλοϊκό κόστος – διαγράφοντας πολλές φορές τους νησιωτικούς προορισμούς από τις επιλογές των ταξιδιωτών – την πληθώρα των εκδηλώσεων και επιλογών για όλα τα γούστα και βαλάντια, «κέρδισαν» και φέτος χιλιάδες επισκέπτες.

«Η ζήτηση ήταν πολύ υψηλή στους δημοφιλείς προορισμούς, τόσο στις ορεινές όσο και στις παράκτιες περιοχές. Παρά την προσωρινή αστάθεια των καιρικών συνθηκών ο κόσμος αποφάσισε να εκδράμει! Ήταν ένα τριήμερο που χαρακτηρίζεται από υψηλές πληρότητες, πάντα από την εγχώρια αγορά.» Σημείωσε αρχικά ο Κωνσταντίνος Μαρινάκος, πρόεδρος του Τουριστικού οργανισμού Πελοποννήσου.

Οι Έλληνες ταξιδιώτες ήταν αυτοί που γέμισαν τα καταλύματα καθώς οι ξένοι ήταν λίγοι και σε συγκεκριμένες περιοχές.

«ΑΝΑΣΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ

Τα τριήμερα της Αποκριάς και της 25ης Μαρτίου είναι για τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου μια μεγάλη «ανάσα», καθώς γέμισαν κλίνες κι έφεραν τζίρο στα ταμεία, σε μια περίοδο που οι πληθωριστικές πιέσεις και το ασφυκτικό λειτουργικό κόστος εκμυζούν τις τουριστικές επιχειρήσεις.

«Ήταν αρκετά ικανοποιητικό τριήμερο για τους επαγγελματίες κι όπως διαφαίνεται το ίδιο θα είναι αυτό της 25ης Μαρτίου, με εναλλαγή κόσμου ωστόσο -καθώς δεν ήταν όλο το τριήμερο γεμάτα τα ξενοδοχεία αλλά για μια ή δυο βραδιές.»

Ο κ. Μαρινάκος χαρακτήρσε τα υψηλά αυτά ποσοστά αναμενόμενα «υπό την έννοια ότι η Πελοπόννησος είναι καλός, σύντομος και κοντινός προορισμός στο μητροπολιτικό κέντρο των Αθηνών. Αυτό δίνει ευελιξία στους ταξιδιώτες για λιγότερες διανυκτερεύσεις εφόσον το βαλάντιο δεν μπορεί για κάτι περισσότερο», είπε.

Προορισμός «Εκ των πραγμάτων είναι οικονομικότερος» αν αναλογιστεί κανείς πόσο κοστίζει ένα ταξίδι εν πλώ σε νησιωτικούς προορισμούς, παρότι μάλιστα οι τιμές είναι ελαφρώς αυξημένες από την υπόλοιπη περίοδο. Το γεγονός ωστόσο είναι απόλυτα αιτιολογημένο λόγω «της υψηλής ζήτησης που υπάρχει στα τριήμερα και ιδιαίτερα λόγω του αυξημένου λειτουργικού κόστους που είναι δυσανάλογα μεγαλύτερο από το ενεργειακό κόστος και τις πληθωριστικές πιέσεις», εξήγησε ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου θίγοντας για πολλοστή φορά το οικονομικά δυσμενές πλαίσιο στο οποίο κινούνται οι τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Οι αυξήσεις που κατεγράφησαν κατά το τριήμερο των Αποκρεώ στις ξενοδοχειακές ομάδες ήταν περίπου 30-35% κατά δωμάτιο.

Ειδικότερα, οι τιμές σε χαμηλότερης κατηγορίας ξενοδοχεία κυμάνθηκαν από 60, 70 έως 90 ευρώ, ενώ στα υψηλότερης κατηγορίας από 80 έως 150 ανάλογα τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Σ. Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages