25η Μαρτίου: Πώς θα εορταστεί η εθνική επέτειος σε Καλαμάτα, Άρι, Αρφαρά, Θουρία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

25η Μαρτίου: Πώς θα εορταστεί η εθνική επέτειος σε Καλαμάτα, Άρι, Αρφαρά, Θουρία

25η Μαρτίου: Πώς θα εορταστεί η εθνική επέτειος σε Καλαμάτα, Άρι, Αρφαρά, Θουρία

Share This

 


Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην Αναπαράσταση η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, οι Έλληνες εορτάζουν την 203η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και τιμούν όσους αγωνίστηκαν για την Ελευθερία, ενώ επίσης τελείται η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα, έδρα του Νομού και του φερώνυμου Δήμου, έχει ως εξής:

07:00 Χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες στις εκκλησίες με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας.

08:00 Έπαρση της Σημαίας στην πλατεία της 23ης Μαρτίου από Τιμητικό Άγημα της 120 ΠΕΑ.

10:30 Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Xρυσοστόμου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Ιωάννη Μπουγά, Μεταδιδακτορικό Ερευνητή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

IMG-5974

IMG-5975

IMG-5976

IMG-5977

10:50 Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, των ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, στο Ηρώον της Πλατείας 23ης Μαρτίου, όπου θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Μετάβαση σε πομπή Αρχών, Εκπροσώπων Οργανώσεων και Κοινού στο χώρο της παρέλασης επί της Κεντρικής Πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου.

11:00 Παρέλαση: Δημοτικής Φιλαρμονικής, μαθητών – μαθητριών, ΚΔΑΠμεΑ, Πολιτιστικών Συλλόγων, Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μελών του Ε.Ε.Σ., μελών του Σ.Ε.Ο., προσκόπων, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας και μηχανοκίνητου τμήματος της Ο.Α.Κ. Μεσσηνίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας & της Δ/νσης Αστυνομίας Μεσσηνίας. Χώρος της παρέλασης ορίζεται ο πεζόδρομος της οδού Αριστομένους έως τη συμβολή της με την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΟΣ

Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας και από τη μεγαφωνική του γραφείου της Δημοτικής Ενότητας θα ακούγονται Εμβατήρια.

Περί ώρα 10.00 π.μ., μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Εκκλησία θα γίνει Δοξολογία.

Μετά το πέρας της Επίσημης Δοξολογίας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει ο Εθνικός Ύμνος.

Αμέσως θα επακολουθήσει στην πλατεία της Κοινότητας Άριος παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και νηπιαγωγείου και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας. Επίσης θα ακολουθήσουν ποιήματα από μαθητές καθώς και παραδοσιακοί χοροί.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΦΑΡΩΝ

Την 25η Μαρτίου και ώρα 07:00 θα σημάνουν οι καμπάνες της Εκκλησίας.

Την 09:15 προσέλευση των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων στην Εκκλησία.

Την 09:30 θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, παρουσία των Τοπικών Αρχών, σχολείων και κατοίκων. Θα ακολουθήσει εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας.

Ακολούθως το εκκλησίασμα προπορευομένων των σχολείων θα μεταβεί στη πλατεία του Ηρώου, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει Εθνικός Ύμνος.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παρέλαση των μαθητών των σχολείων και δρώμενο στην κεντρική πλατεία των Αρφαρών.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΟΥΡΙΑΣ

Τo Σάββατο 25η Μαρτίου 2023 και ώρα 10:30, στη Θουρία, θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων.

Θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών των Σχολείων της Κοινότητας Θουρίας και μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εν χορώ».

Στην συνέχεια θα τελεσθεί τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ηρώων.

Κατόπιν, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές και παραδοσιακοί χοροί. Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages