ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο kalamatanews.gr του Θ. Ρουσσοπούλου Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο kalamatanews.gr  του Θ. Ρουσσοπούλου Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο kalamatanews.gr του Θ. Ρουσσοπούλου Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Share This

 ANARTHSH


IMG_1128

 ΤΟ μέλλον της Ευρώπης περνά μέσα από την Ελλάδα μαζί με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τόνισε σε αποκλειστική του συνέντευξη στον Ιωάννη Μποζίκα για τον Παλμό 90,5 FM και το Ομογενειακό πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής συνέλευσης της Ε.Ε. που κατάγεται από την Κυπαρισσία.
Για πρώτη φορά Έλληνας πολιτικός εκλέγεται σε αυτό το αξίωμα και μάλιστα ομόφωνα αλλά κυρίως με την συναίνεση των Ελλήνων ευρωβουλευτών όλων των κομμάτων, σε ένα όργανο που είναι διευρυμένο πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης έχοντας γνωμοδοτικό αλλά ισοβαρή χαρακτήρα με το θεμέλιο της Ευρωπαικής ένωσης. 

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ρουσόπουλος, εχει 75 χρόνια ύπαρξης το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο έφτιαξαν ο Τσώρτσιλ, Ο Αντενάουερ, άνθρωποι που είχαν στο όραμά τους να κάνουν μια ενωμένη Ευρώπη με ειρήνη. Το Συμβούλιο ασχολείται με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Αντί για νόμους ψηφίζει εκθέσεις, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές γιατί μπορούν να δώσουν αξία ή απαξία σε μια χώρα. Ο κ. Ρουσόπουλος θύμισε πως δυο χώρες είχαν διωχθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και μια από αυτές ήταν η Ελλάδα το 1969 λόγω της δικτατορίας. Η άλλη είναι η Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο κ. Ρουσόπουλος εκλέχθηκε ομόφωνα, που συνέβη για πρώτη φορά. Για πρώτη φορά δεν υπήρχε κανένας πολιτικός αντίπαλος και για πρώτη φορά εκλέγεται ένας Έλληνας σε έναν τόσο μεγάλο οργανισμό, πρόεδρος.


Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος (Κυπαρισσία13 Σεπτεμβρίου 1963) είναι Έλληνας δημοσιογράφοςπολιτικός, καθηγητής πανεπιστημίου και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Από τις 24 Ιανουαρίου 2024 κατέχει την θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages