Λήξη συνεδρίασης στο Περιφερειακό Πελοπόννήσσου χωρίς να συζητηθεί το ψήφισμα στήριξης συγγενών των νεκρών στο έγκλημα των Τεμπών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Λήξη συνεδρίασης στο Περιφερειακό Πελοπόννήσσου χωρίς να συζητηθεί το ψήφισμα στήριξης  συγγενών των νεκρών στο έγκλημα των Τεμπών

Λήξη συνεδρίασης στο Περιφερειακό Πελοπόννήσσου χωρίς να συζητηθεί το ψήφισμα στήριξης συγγενών των νεκρών στο έγκλημα των Τεμπών

Share This


 ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΗ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στη χθεσινή του συνεδρίαση, δεν συζήτησε την πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσαν από κοινού οι παρατάξεις του Πέτρου Τατούλη και του Μανώλη Μάκαρη για τη στήριξη του αγώνα των συγγενών των νεκρών στο έγκλημα των Τεμπών. Με κοινή τους ανακοίνωση οι παρατάξεις Τατούλη και Μάκαρη υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μανώλης Σκαντζός, έτρεξε να λύσει τη συνεδρίαση για να μη συζητηθεί η πρόταση ψηφίσματος που είχαν καταθέσει και προσθέτουν ότι η περιφερειακή αρχή μιμείται «την ανάλγητη, περιφρονητική και ταπεινωτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης και του ιδίου του κ. Μητσοτάκη προσωπικά, ο οποίος επέλεξε να απέχει από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, αρνήθηκε να πάρει καθαρή θέση και να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των συγγενών»...

 

Η κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων του Πέτρου Τατούλη και του Μανώλη Μάκαρη έχει ως εξής: “«Μαύρη σελίδα» για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου γράφτηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του, εξαιτίας της μεθοδευμένης αντιδημοκρατικής πολιτικής συμπεριφοράς της παράταξης της Περιφερειακής Αρχής και του Προέδρου του Συλλογικού Οργάνου.

Παρότι είχε κατατεθεί εντός της διαδικασίας και είχε γίνει αποδεκτό το παρακάτω ψήφισμα και ο Πρόεδρος είχε δεσμευτεί, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, για συζήτηση στο τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Σκαντζός «έτρεξε να λύσει» τη συνεδρίαση χωρίς να αναγνωστεί και να ψηφιστεί το κείμενο, το οποίο θα έδινε ξεκάθαρη στήριξη στον αγώνα των συγγενών των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών. Στον αγώνα για απονομή Δικαιοσύνης και ποινικών ευθυνών, εάν προκύψουν, σε πολιτικά πρόσωπα.

Αντί λοιπόν να τεθεί το ψήφισμα σε ψηφοφορία, η Περιφερειακή Αρχή μιμούμενη την ανάλγητη, περιφρονητική και ταπεινωτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης και του ιδίου του κ. Μητσοτάκη προσωπικά, ο οποίος επέλεξε να απέχει από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, αρνήθηκε να πάρει καθαρή θέση και να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των συγγενών.

Περιφρόνησε τις 1.300.000 υπογραφές πολιτών που συνυπέγραψαν κείμενο στήριξης, το οποίο η Πρόεδρος του συλλόγου θυμάτων των Τεμπών κα. Μαρία Καρυστιανού παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η συμπεριφορά αυτή αποδεικνύει ότι ο κ. Περιφερειάρχης και τα μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας λειτουργούν ως «δεκανίκια» της Κυβέρνησης, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους Πελοποννήσιους πολίτες.

Κοινοποιούμε το κείμενο που ζητήσαμε να ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου οι συμπολίτες μας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα:

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από τη Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι!»”.

  

Για την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος»

Ο επικεφαλής

Πέτρος Τατούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages