Μεγάλη επιτυχία είχαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις της Χώρας με την “Κοκκάλα” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις της Χώρας με  την “Κοκκάλα”

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις της Χώρας με την “Κοκκάλα”

Share This

 


Για τους κάτοικους της Χώρας η “κοκκάλα” είναι το πρόσωπο του αλόγου ή μουλαριού που τοποθετείται σε ξύλινο κοντάρι με υφάσματα και περιφέρεται με αποκριάτικα ακούσματα στις γειτονιές…

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις της Χώρας, που ολοκληρώθηκαν σήμερα με τη μεγάλη παρέλαση μασκαράδων και αρμάτων. Η παρέλαση ήταν προγραμματισμένη για χθες, ωστόσο ο καιρός δεν το επέτρεψε και όλοι έδωσαν ραντεβού για τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

14 άρματα χειροποίητα από τους εθελοντές και παρέλαση πεζοπόρων τμημάτων στην κεντρική πλατεία Χώρας με φιλική συμμετοχή του Δήμου Μεσσήνης.

Η ανάγκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας «Η Κοκκάλα» να ξαναδώσει πνοή, μέσω των μελών του, στο παραδοσιακό έθιμο της «κοκκάλας», ξεκίνησε από τη νοσταλγία τους για μια σειρά από έθιμα που είχαν σβήσει στο πέρασμα του χρόνου. Έτσι συνέβη και με το συγκεκριμένο δρώμενο, οι ρίζες του οποίου φτάνουν στο μακρινό 1860, τότε που πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό το μικρό χωριό του Δήμου Πύλου-Νέστορος κι έκτοτε μεταφέρθηκε σε άλλες περιοχές, μέχρι που άρχισε να «σβήνει» κατά τη διαδοχή των νεότερων γενιών.

Δείτε εικόνες:
                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages