Καλαμάτα: Μόνο ένας γιατρός στο Αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου Μεσσηνίας δημιουργεί ελλείψεις - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

 Καλαμάτα: Μόνο ένας γιατρός στο Αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου Μεσσηνίας δημιουργεί ελλείψεις

Καλαμάτα: Μόνο ένας γιατρός στο Αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου Μεσσηνίας δημιουργεί ελλείψεις

Share This


 
Mε έναν γιατρό λειτουργεί πλέον το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου  της Καλαμάτας μετά την παραίτηση του διορισμένου σε αυτή τη θέση –πριν λίγους μήνες- δεύτερου γιατρού, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Το κρίσιμο για τη λειτουργία της κλινικής εργαστήριο, στελεχώνεται υποτυπωδώς, σε συνεργασία με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και τη βοήθεια επεμβατικών καρδιολόγων από την Τρίπολη.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου ανάλογα με τα περιστατικά, το Αιμοδυναμικό λειτουργεί μία με τρεις φορές την εβδομάδα ενώ τα έκτακτα ή σοβαρότερα περιστατικά διακομίζονται στην Αθήνα ή στο Παναρκαδικό.

Την ίδια στιγμή, με μόλις ένα ασθενοφόρο και με απολύτως ελλιπές προσωπικό καλούνται 40 περιοχές σε όλη τη χώρα να ανταπεξέλθουν στα έκτακτα περιστατικά όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά ολόκληρο τον χρόνο. Μεταξύ αυτών τόσο στη νησιωτική όσο και στην ηπειρωτική χώρα βρίσκεται σύμφωνα με την Κέντρο και η Πύλος.

Το ζήτημα πάντως, με τις ελλείψεις στα ασθενοφόρα αφορά και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας και επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο και εξαιτίας της έλλειψης γιατρών, νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages