Ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου: Προχωρούν σε προσφυγές οι 9 συλληφθέντες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου: Προχωρούν σε προσφυγές οι 9 συλληφθέντες

Ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου: Προχωρούν σε προσφυγές οι 9 συλληφθέντες

Share This


 «Αρνούνται όλοι τις κατηγορίες που τους προσάπτονται για διακίνηση και ο δικός μου εντολέας, κατονομάζει σε ποιον συγκεκριμένα έχει δώσει τα χρήματα για να ταξιδέψει. Υπάρχουν ονόματα», αναφέρει η δικηγόρος ενός εκ των διακινητών

Στις εξελίξεις στο δικαστικό πλέον επίπεδο, αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο στις 6» η διορισμένη δικηγόρος ενός εκ των φερόμενων ως διακινητών των μεταναστών που επέβαιναν στο μοιραίο αλιευτικό, Νάνσυ Δημοπούλου.

Συγκεκριμένα η δικηγόρος σημείωσε: «Σε σχέση με τους συλληφθέντες κατηγορουμένους, ήδη έχουν τεθεί σε προσωρινή κράτηση με αντίστοιχα εντάλματα της ανακρίτριας μετά την απολογία τους όλοι και οι εννέα. Βέβαια πρόκειται να ασκηθούν προσφυγές κατά των ενταλμάτων για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.

Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι η έλλειψη αρμοδιότητας των ελληνικών δικαστηρίων να κάνουν την υπόθεση αυτή. Πιστεύω ότι θα υπάρξει και περαιτέρω έρευνα γιατί και οι κατηγορούμενοι έχουν κατονομάσει σε ποιους έχουν δώσει χρήματα και εκείνοι και ό, τι άλλο μπορεί να αφορά το ναυάγιο αυτό και αυτό το τραγικό περιστατικό.

Αρνούνται όλοι τις κατηγορίες που τους προσάπτονται για διακίνηση και ο δικός μου εντολέας, κατονομάζει σε ποιον συγκεκριμένα έχει δώσει τα χρήματα για να ταξιδέψει. Υπάρχουν ονόματα».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον αριθμό των επιβαινόντων, δήλωσε: «Υπάρχουν πολλές διαφορετικές καταθέσεις από όλους τους διασωθέντες και από τους κατηγορούμενους, οι οποίες αναφέρουν ότι ο αριθμός τους κυμαίνονταν από τους 500 έως τους 750».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages