ΠΛΟΥΣΙΑ χρήματα λαμβάνουν οι βουλευτές – Αναλυτικά τα ποσά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΛΟΥΣΙΑ χρήματα λαμβάνουν οι βουλευτές – Αναλυτικά τα ποσά

ΠΛΟΥΣΙΑ χρήματα λαμβάνουν οι βουλευτές – Αναλυτικά τα ποσά

Share This

 


Λίγες ημέρες πριν ορκιστούν οι νέοι βουλευτές, ας θυμηθούμε τον μισθό που λαμβάνουν καθώς και τις αποζημιώσεις που δικαιούνται από τη συμμετοχή σε επιτροπές της Βουλής

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η νέα εκλογική αναμέτρηση άφησε εκτός αρκετά «βαριά» ονόματα απ’ όλα τα κόμματα, ενώ την ίδια στιγμή κατάφεραν να κερδίσουν μία έδρα στη Βουλή, ηθοποιοί, τραγουδιστές και δημοσιογράφοι.

Λίγες ημέρες πριν ορκιστούν οι νέοι βουλευτές, ας θυμηθούμε τον μισθό που λαμβάνουν καθώς και τις αποζημιώσεις που δικαιούνται από τη συμμετοχή σε επιτροπές της Βουλής.

Σύμφωνα με έγγραφο που υπάρχει στην ιστοσελίδα του ελληνικού Κοινοβουλίου, η ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται σε 5.135,04 ευρώ ενώ για τους βουλευτές προβλέπονται και δαπάνες οργάνωσης γραφείου που ξεκινούν από 664,99 ευρώ και μπορούν να φτάσουν έως και τα 831,36%.

Συγκεκριμένα, το επίδομα οργάνωσης γραφείου για τους βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθήνας και Α’ και Β’ Πειραιά, ανέρχεται σε 664,99 ευρώ ενώ για τους βουλευτές επαρχίας ανέρχεται στο ποσό των 831,36 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωση 75 ευρώ ανά συνεδρίαση κοινοβουλευτικών επιτροπών ενώ λαμβάνουν και έξοδα κίνησης από 291 έως 648 ευρώ.

Ιδού το έγγραφο με τα αναλυτικά ποσά που λαμβάνουν οι βουλευτές:

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο εκκαθαριστικό βουλευτή, το καθαρό εισόδημα των Ελλήνων βουλευτών είναι 4.787 ευρώ. Κάθε βουλευτής καταβάλλει μηνιαίως:

  • Σε συνολικές κρατήσεις 272,76 €
  • Σε φόρους 530,46 €
  • Στον ΕΦΚΑ 640,34 €
  • Υποχρεωτική εισφορά υπέρ κόμματος 770,26 €. Σε κάποια κόμματα βεβαίως δίνεται η μισή ή και μεγαλύτερο ποσό της αποζημίωσης στα ταμεία του κόμματος (π.χ. οι βουλευτές του ΚΚΕ).

Έτσι το ποσό κρατήσεων και φόρων μηνιαίως ανέρχεται σε 2.163,82 €, ενώ μαζί με την εισφορά υπέρ του κόμματος φτάνει στα 2.934,08 €.

Οικογενειακή παροχή, με βάση τη δήλωση οικογενειακής κατάστασης που υποβάλλει κάθε χρόνο ο βουλευτής.

Έξοδα κίνησης, τα οποία για τους βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών και Α’ και Β’ Πειραιώς και αυτών των οποίων οι περιφέρειες έχουν αεροπορική σύνδεση με την πρωτεύουσα ανέρχονται σε 291 ευρώ. Για τους βουλευτές των οποίων οι περιφέρειες είναι πιο κοντά στην πρωτεύουσα καταβάλλεται το ποσό των 389 ευρώ. Για τους βουλευτές των οποίων οι περιφέρειες είναι σε μακρινή απόσταση από την πρωτεύουσα καταβάλλεται το ποσό των 486 ευρώ. Για τους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου καταβάλλεται το ποσό των 648 ευρώ.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages