Π. Νίκας για ναυάγιο: “Πλήγμα για τον πολιτισμό μας, για τον ανθρωπισμό μας αυτή η κατάσταση” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Π. Νίκας για ναυάγιο: “Πλήγμα για τον πολιτισμό μας, για τον ανθρωπισμό μας αυτή η κατάσταση”

Π. Νίκας για ναυάγιο: “Πλήγμα για τον πολιτισμό μας, για τον ανθρωπισμό μας αυτή η κατάσταση”

Share This


 
Συγκλονίζει την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο η τραγωδία που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτη στην θάλασσα, μερικές δεκάδες ναυτικά μίλια ανοιχτά των Πελοποννήσου, ο επίσημος απολογισμός της οποίας μέχρι τώρα είναι 79 άνθρωποι νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι -μετά το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους έμφορτου με πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς με βάση τα υπάρχοντας στοιχεία εκτιμάται ότι μπορεί να επέβαιναν περί τους 700 ανθρώπους.

Η κινητοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου -όπως και του λοιπού κρατικού και αυτοδιοικητικού μηχανισμού- υπήρξε άμεση και αποφασιστική, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου σε επανειλημμένες συνεντεύξεις του προς τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά “κάναμε τα αυτονόητα για τη διαμονή των διασωθέντων”.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας έκανε λόγο για “ανείπωτη τραγωδία” και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή -κινητοποιώντας τον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας- διέθεσε στρώματα και κλινοσκεπάσματα, ενώ ανέλαβε και την δαπάνη για τη μεταφορά των σορών των άτυχων συνανθρώπων μας, ωστόσο με ιδιαίτερη έμφαση υπογράμμισε:

“Πρέπει να υπάρξει μια γενική κινητοποίηση για να σταματήσει αυτή η τραγωδία. Αν δεν αντιμετωπιστούν οι αιτίες του προβλήματος που είναι οι πόλεμοι, τα συμφέροντα, οι συγκρούσεις, αυτές οι τραγωδίες θα συνεχίζονται. Είναι πλήγμα για τον πολιτισμό μας, για τον ανθρωπισμό μας. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει. Διαφορετικά θα μετράμε χιλιάδες νεκρούς. Η Μεσόγειος έχει γίνει το κέντρο όλων αυτών των καταστάσεων που μας θίγουν ως ανθρώπους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages