Τρισάγιο για τους ναυαγούς της Πύλου από τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τρισάγιο για τους ναυαγούς της Πύλου από τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο

Τρισάγιο για τους ναυαγούς της Πύλου από τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο

Share This

 


Στην προβλήτα του λιμανιού της Καλαμάτας, στο σημείο που από την περασμένη Τετάρτη έχουν στραφεί τα βλέμματα και η σκέψη όλων μας, εκεί που η ζωή με τον θάνατο στάθηκαν αντίκρυ ο ένας στον άλλον, εκεί τελέσθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής 18 Ιουνίου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού ναυαγίου που έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ανοικτά της Πύλου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Καλαμάτας και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος. Παρόντες εκ του πολιτικού κόσμου, η πρ. Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Καραγκούνης και Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκας, πλήθος μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, εθελοντές και εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού, ο Λιμενάρχης Καλαμάτας κ. Νικόλαος Κωνσταντέλλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας κ. Δημ. Ροΐδης και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.

Μετά το πέρας του τρισαγίου ο Σεβασμιώτατος και οι εκπρόσωποι των Αρχών έριξαν συμβολικά ροδοπέταλα στη θάλασσα ευχόμενοι να είναι το τελευταίο τραγικό συμβάν στη Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages