Καλαμάτα: ΕΛΠΙΔΕΣ για τον 15χρονο που τραυματίστηκε με Ι.Χ πάνω σε πατίνι - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καλαμάτα: ΕΛΠΙΔΕΣ για τον 15χρονο που τραυματίστηκε με Ι.Χ πάνω σε πατίνι

Καλαμάτα: ΕΛΠΙΔΕΣ για τον 15χρονο που τραυματίστηκε με Ι.Χ πάνω σε πατίνι

Share This

 


Οι γιατροί του ΚΑΤ που παρακολουθούν τον 15χρονο ο οποίος βρισκόταν πίσω από την φίλη του που οδηγούσε το ηλεκτρικό πατίνι που παρασύρθηκε ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ η μητέρα του αγωνιά και προσεύχεται για τον γιο της.

Διασωληνωμένος στο ΚΑΤ παραμένει ο 15χρονος τραυματίας, ο οποίος παρασύρθηκε από ΙΧ, ενώ ήταν πάνω σε ηλεκτρικό πατίνι στην Καλαμάτα με την αγωνία για την κατάσταση της υγείας του να κορυφώνεται.

Η μητέρα του μίλησε στο MEGA και όπως είπε, περιμένει να ξυπνήσει το παιδί της, να της μιλήσει και να το σφίξει ξανά στην αγκαλιά της.

Το σοβαρό ατύχημα στην Καλαμάτα έχει επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της ασφάλειας για όσους κινούνται με ηλεκτρικά πατίνια, με μια σειρά από εικόνες να κόβουν την ανάσα.

Από την παρολίγον τραγωδία στα Χανιά πριν από λίγους μήνες, τον νεαρό στο Ηράκλειο που τον περασμένο Φλεβάρη καταγράφηκε να πηγαίνει στο αντίθετο ρεύμα, μέχρι τις σκηνές στη Γαλλία που οδήγησαν στην απαγόρευση χρήσης τους από την 1η του ερχόμενου Σεπτέμβρη.

Αισιόδοξοι οι γιατροί

Οι γιατροί που παρακολουθούν τον 15χρονο ο οποίος βρισκόταν πίσω από την φίλη του που οδηγούσε το ηλεκτρικό πατίνι που παρασύρθηκε ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ η μητέρα του αγωνιά και προσεύχεται για τον γιο της.

«Θα τον ξυπνήσουν σιγά σιγά, μειώνονται τα φάρμακα και θα ξυπνήσει σήμερα. Ακόμα έχω αγωνία να τον δω, έχω αγωνία να μάθω ότι ξύπνησε, άνοιξε τα ματάκια του. Αυτή είναι η όλη υπόθεση».

Όταν είδε το αυτοκίνητο, το παιδί, εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα έκανε μία κίνηση προς τα δεξιά, που όμως δεν ήταν ικανή να αποτρέψει την παράσυρση.

Τα δύο παιδιά διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, με την κατάσταση του 15χρονου να εμπνέει ανησυχία αρχικά.

«Είναι σε σταθερή κατάσταση, απλά είναι σε καταστολή ακόμα γιατί περιμένουν οι γιατροί σιγά σιγά να του μειώνουν τα φάρμακα για να ξυπνήσει το παιδάκι».

Η 15χρονη που οδηγούσε το ηλεκτρικό πατίνι, παραμένει σε κατάσταση σοκ. Οι γονείς, η γιαγιά και οι φίλοι της, προσπαθούν να την στηρίξουν.

«Πονάνε τα κοκαλάκια της, η σπονδυλική της στήλη και το κεφάλι της. Δεν της βρίσκουν κάτι στο κεφάλι αλλά είναι χτυπημένο και έχει μόνο γρατζουνιές, μώλωπες», λέει η μητέρα της.

Το χρονικό του ατυχήματος

Το ηλεκτρικό πατίνι δεν σταμάτησε στο STOP της διασταύρωσης και η ανήλικη οδηγός, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, αντιλαμβάνεται το αυτοκίνητο όταν ήδη είναι πολύ αργά.

Ο οδηγός μπροστά της σταματάει, κοιτάει αριστερά του και περνάει απέναντι όταν πρέπει, κάτι που η 15χρονη δεν έκανε.

Τα λάθη που έγιναν στην Καλαμάτα δεν είναι πρωτοφανή. Σε μια σειρά από βίντεο ντοκουμέντα έχουν καταγραφεί σοβαρά ατυχήματα εντός αλλά και εκτός συνόρων, με παιδιά να μην σταματούν σε διασταυρώσεις, άλλα να στρίβουν ξαφνικά σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας που απαγορεύεται να κυκλοφορούν και να αναπτύσσουν ταχύτητες απαγορευτικές.

Τι προβλέπει ο ΚΟΚ

Όπως προβλέπει ο ΚΟΚ, τα μικρά πατίνια που πιάνουν ταχύτητες έως 6 χλμ/ ώρα θα πρέπει να κινούνται υποχρεωτικά σε πεζοδρόμια και τα μεγαλύτερα σε δρόμους με τους κανόνες που ισχύουν για τα ποδήλατα, με έναν αναβάτη μακριά από δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Μόνο πέρυσι στους δρόμους της χώρας σημειώθηκαν συνολικά 601 θανατηφόρα τροχαία. 637 άνθρωποι πέθαναν και άλλοι 628 τραυματίστηκαν σοβαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Για την ώρα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ΚΑΤ και στη μάχη του 15χρονου παιδιού που τραυματίστηκε στην Καλαμάτα.

Οι εικόνες εντείνουν τον προβληματισμό για τα ηλεκτρικά πατίνια, με την αγωνία των στενών συγγενών του 15χρονου να έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages