ΣΥΝΤΟΜΑ η τοποθέτηση των δεξαμενών πυρόσβεσης στις 5 Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΥΝΤΟΜΑ η τοποθέτηση των δεξαμενών πυρόσβεσης στις 5 Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΣΥΝΤΟΜΑ η τοποθέτηση των δεξαμενών πυρόσβεσης στις 5 Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Share This


 
Ολοκληρώνεται πολύ σύντομα η τοποθέτηση του συνόλου των δεξαμενών πυρόσβεσης και στις 5 Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς έχουν ήδη τοποθετηθεί οι 62 από τις συνολικά 63 που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια για να συνδράμει στην αντιπυρική προστασία.

Ο προϋπολογισμός για την προμήθεια και την τοποθέτηση των δεξαμενών ανέρχεται σε 801.000 ευρώ, ενώ η χωροθέτησή τους έγινε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την οποία κυρίως θα συνδράμουν οι εν λόγω υποδομές.

“Οι 62 από τις 63 δεξαμενές έχουν εγκατασταθεί και έχουν ήδη εφοδιαστεί με νερό, ενώ οι υπόλοιπες 8 θα τοποθετηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για την ολοκλήρωση ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου που θα συμβάλει στην πυροπροστασία ευαίσθητων περιοχών της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης -και πλήρωσης με νερό- υδατοδεξαμενών στις Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, ενώ απομένει η τοποθέτηση και της τελευταίας υδατοδεξαμενής -χωρητικότητας 300 κ.μ.- στα Μαγούλιανα της Αρκαδίας, η οποία θα γίνει μέσα στις προσεχείς ημέρες. Οι εν λόγω δεξαμενές έχουν συνεχή υδροδότηση, είτε από δίκτυα των τοπικών ΔΕΥΑ, είτε από πηγές ή υπάρχουσες δεξαμενές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages