ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ περιοχές οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» στο χωριό Μαργέλι - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ περιοχές οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» στο χωριό Μαργέλι

ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ περιοχές οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» στο χωριό Μαργέλι

Share This

 


Σειρά επισκέψεων ξεκίνησαν πρόσφατα οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» στο χωριό Μαργέλι και την ευρύτερη περιοχή.

Το Μαργέλι είναι από τα ομορφότερα χωριά της Μεσσηνίας και παραμένει ελκυστικό για την αρχιτεκτονική των σπιτιών του καθώς και τον εναγκαλισμό του με τη φύση. Πνιγμένο σε πλούσια βλάστηση, αγκαλιάζεται από τη φύση και είναι καλά φυλαγμένο  σε αυτή. Το χωριό αποτελεί ένα φυσικό ησυχαστήριο. Τα παλιά αρχοντόσπιτα προσδίδουν αίγλη ενώ η παρουσία των κατοίκων και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων προσφέρουν  ελπίδες για το μέλλον του χωριού.
Καθώς είναι έντονη η διάθεση για την αναγέννηση του χωριού διαφαίνεται πως μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον όσων αναζητούν μια εναλλακτική πρόταση για διακοπές αλλά και γνωριμία με την γνήσια Μεσσηνιακή πολιτιστική και φυσική κληρονομιά. Φωτογραφικό υλικό και εντυπώσεις από το χωριό θα αναρτηθούν στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο ιντερνέτ «Στην ομορφιά που χάνεται» που είναι πανελλήνιας εμβέλειας και σε διάφορες ομάδες στο Facebook.
Τη δράση συντονίζουν ο Γιώργος Σταθόπουλος η Νίκη Γιαννακοπούλου και ο Γιάννης Λάσκαρης.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages