Μονόδρομος ήπιας κυκλοφορίας με όριο ταχύτητας το αναπλασμένο κομμάτι της Ναυαρίνου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μονόδρομος ήπιας κυκλοφορίας με όριο ταχύτητας το αναπλασμένο κομμάτι της Ναυαρίνου

Μονόδρομος ήπιας κυκλοφορίας με όριο ταχύτητας το αναπλασμένο κομμάτι της Ναυαρίνου

Share This


 Ως μονόδρομος με κατεύθυνση προς ανατολή, όπως προέβλεπε η μελέτη, θα λειτουργήσει το αναπλασμένο τμήμα της Ναυαρίνου από Φαρών μέχρι Ακρίτα. Το συγκεκριμένο τμήμα δόθηκε σήμερα το πρωί στην κυκλοφορία, μαζί με τα αναπλασμένα τμήματα των οδών Βύρωνος και Μαιζώνος, με τον δήμαρχο να επισημαίνει ότι ουσιαστικά θα πρόκειται για έναν δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πεζοδρομείται κάποιες ώρες βραδινές, κάτι όμως που θα συζητηθεί εν καιρώ, όπως είπε.

“Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στη Ναυαρίνου, προκειμένου να δώσουμε στην κυκλοφορία το αναπλασμένο τμήμα Φαρών-Ακρίτα, αλλά και Βύρωνος και Μαιζώνος, ένα τμήμα περίπου 400 μέτρα προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε μέσα από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ένα έργο, στο οποίο έγιναν όλα τα απαιτούμενα δίκτυα υποδομών, νέα δίκτυα διαχείρισης ομβρίων, και συγχρόνως έγινε η προετοιμασία για να υπογειοποιηθούν τα εναέρια δίκτυα. Με μια ακόμα ανάθεση θα περάσουν κάτω από τον ποδηλατόδρομο και θα πάψουν να είναι εναέρια. Όλα τα μαγαζιά που είναι στην παραλιακή, στη χερσαία ζώνη του λιμένα θα έχουν ρεύμα χωρίς να χρειάζεται να είναι εναέρια τα δίκτυα”.

Ικανοποίηση για το έργο που ολοκληρώθηκε: “Δείχνει την επόμενη μέρα για την παραλιακή μας ζώνη”-Τις επόμενες μέρες μπαίνει φωτισμός και δέντρα


“Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε αυτό το έργο. Είναι το έργο που θα δείξει την επόμενη μέρα για την παραλιακή μας ζώνη. Προφανώς αυτό το σημείο είναι το καλύτερο της παραλίας, είναι τοπόσημο για την πόλη μας. Το είδαμε και από τις προηγούμενες μέρες, που ο κόσμος απολαμβάνει την εικόνα που πλέον έχει. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, απομένει ο φωτισμός και να φυτευτούν και δέντρα. Θα μπουν και αυτά τις επόμενες μέρες. Από σήμερα όμως το δίνουμε στην κυκλοφορία”.

“Καθυστέρησε 13 μήνες για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των επαγγελματιών-Δικό τους ήταν το αίτημα για να δουλέψουν”

“Καθυστέρησε το έργο αυτό, είναι γεγονός. Καθυστέρησε γιατί 13 μήνες δεν κάναμε εργασίες για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των επαγγελματιών της παραλιακής ζώνης. Δικό τους αίτημα ήταν 7 μήνες να μην κάνουμε εργασίες για να δουλέψουν το καλοκαίρι, δικό τους αίτημα ήταν πάλι για 6 μήνες να δουλέψουμε και να τους υποστηρίξουμε. Αυτό κάναμε, λοιπόν, δεν δουλέψαμε 13 μήνες, κατόπιν δικού τους αιτήματος. Το επόμενο διάστημα χρειάστηκε για να αναπλαστεί και ολοκληρώθηκε, και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’αυτό. Και θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, για την υποστήριξη και ολοκλήρωση, και βέβαια τους συνεργάτες μου αντιδημάρχους αλλά και υπηρεσιακά στελέχη”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Μπαίνει πάρκινγκ moto και στη Φαρών-Στα 20 χιλιόμετρα “πέφτει” το ανώτατο όριο ταχύτητας


“Η μελέτη που είχε γίνει ήταν για 40 χιλιόμετρα, και δεν είχε προβλεφθεί ένα πάρκινγκ στη Φαρών. Χθες ήρθα και επισκέφτηκαν το χώρο και έδωσα εντολή να αλλάξει το όριο ταχύτητας, στα 20χιλιόμετρα, και δημιουργήσαμε και ένα πάρκινγκ moto για να μην παρκάρει κανείς στα πεζοδρόμια. Όλα λοιπόν έχουνε, και η Φαρών έχει, και η Μαιζώνος και η Βύρωνος έχουν πλέον πάρκινγκ moto, και να μπορούν να εξυπηρετηθούν και να κυκλοφορεί ο κόσμος κανονικά εδώ χωρίς να υπάρχει δυσκολία στη διέλευση”.

“Παράθυρο” για πεζοδρόμηση τις βραδινές ώρες

Ερωτηθείς για την πεζοδρόμηση, δήλωσε ότι δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα από τους επαγγελματίες και πως αυτό θα συζητηθεί εν καιρώ. Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να χρειαστεί κάποιες ώρες να κλείνει ο δρόμος στο αναπλασμένο τμήμα του και να μετατρέπεται προσωρινά σε πεζόδρομο. “Μπορεί να χρειαστεί, κάποιες ώρες να κλείνει και να μετατρέπεται σε πεζόδρομο”, είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι “αυτό που προέχει τώρα είναι να υλοποιήσουμε το ΦΕΚ, να είναι δρόμος μιας κατευθύνσεως προς ανατολή.

Για τραπεζοκαθίσματα: “Η πρότασή μας είναι στα 3,50 μέτρα ώστε να μένει χώρος για τους πεζούς-Πρέπει να μπουν κανόνες και να υπάρχει έλεγχος”

Για τη νέα κανονιστική για τα τραπεζοκαθίσματα που έρχεται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο το επόμενο διάστημα ο Δήμαρχος είπε “πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερος έλεγχος και πρέπει να υπάρχουν και κανόνες. Από χθες έχω πει στη Δημοτική Αστυνομία, η οποία έχει έρθει, έχει δώσει κατεύθυνση στους επαγγελματίες. Αυτή τη στιγμή στο βόρειο πεζοδρόμιο δικαιούνται μέχρι 2 μέτρα, όμως η πρόταση που κάνουμε εμείς-εφόσον δεν πέρασε πέρυσι η πρόταση για 3,80 μέτρα- είναι για 3,50 μέτρα ώστε να μείνει και αρκετός χώρος στους πεζούς. Στα σημεία που υπάρχει φορτοεκφόρτωση στα 1,50 μέτρο, στα υπόλοιπα σημεία θα είναι 3,50μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages