ΕΠΑΦΕΣ Τατούλη με Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΠΑΦΕΣ  Τατούλη με Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου

ΕΠΑΦΕΣ Τατούλη με Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου

Share This


 Με την Πρόεδρο και εκπροσώπους του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας και με τον Πρόεδρο και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου πραγματοποίησε συνάντηση ο πρ.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης.

Η Πρόεδρος του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας κα Χρυσάνθη Μάλλιου, ο γραμματέας κ. Μανώλης Μάκαρης, καθώς και μέλη του Σωματείου συζήτησαν εκτενώς με τον κ. Τατούλη τα σοβαρά ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο Νοσοκομείο, με κυριότερο απ’όλα την υποστελέχωση και την άμεση ανάγκη πρόσληψης ιατρικού και λοιπού προσωπικού συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Επίσης έγινε αναφορά για την ανάγκη προσλήψεων για την εύρυθμη λειτουργία του Αιμοδυναμικού τμήματος και άλλων τμημάτων, τις ελλείψεις ασθενοφόρων, ιατρών νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού, τη λειτουργία και τον προγραμματισμό των χειρουργείων, καθώς και την ανάγκη κάλυψης των εφημεριών.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση του κ.Τατούλη με τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας στα γραφεία του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Τζωρτζίνης, ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, καθώς και τα μέλη του ΔΣ  αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι γιατροί είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα για τα οποία απαιτείται προσωπικό με εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην πάγια και σταθερή πολιτική θέση της «Νέας Πελοποννήσου» σχετικά με την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των Μονάδων Υγείας και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι ξεκάθαρη η πολιτική μου άποψη ότι απαιτείται ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας  και γι’αυτό είναι αναγκαία η μεταφορά αρμοδιοτήτων εποπτείας στις Αιρετές Περιφέρειες, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα άμεσα και βάσει των πραγματικών αναγκών και όχι με οριζόντιες πολιτικές αποφάσεις».

Με τη θεσμική αυτή πρόταση του κ.Τατούλη συμφώνησαν απόλυτα τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, ζητώντας μάλιστα συνεργασία για τη διεκδίκηση αλλαγής του Νομικού πλαισίου.

Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ντίνα Νικολάκου, Αντωνία Μπούζα, Απόστολος Γκούνης, καθώς και τα στελέχη της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Λυκούργος Καρολεμέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages