Καλαμάτα: Για 7 μέρες ταξίδευαν από την Τουρκία οι 64 μετανάστες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καλαμάτα: Για 7 μέρες ταξίδευαν από την Τουρκία οι 64 μετανάστες

Καλαμάτα: Για 7 μέρες ταξίδευαν από την Τουρκία οι 64 μετανάστες

Share This


 Εξήντα τέσσερα άτομα μεταξύ τους, έξι γυναίκες και 13 παιδιά (κάτω των 16 ετών) έφτασαν χθες στις 7 το απόγευμα στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Το ταξίδι τους ξεκίνησε πριν επτά ημέρες από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία, ωστόσο χθες το μεσημέρι το ιστιοφόρο που επέβαιναν, έπαθε βλάβη και εξέπεμπε SOS.

Καλαμάτα: Για 7 μέρες ταξίδευαν από την Τουρκία οι 64 μετανάστες που διασώθηκαν στο  Ακρωτήριο Ταίναρο (video-photos)

Τους μετανάστες, που όπως δηλώνουν είναι Ιρανοί, Ιρακινοί και δύο Μαροκινοί, περισυνέλλεξε το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης “Γαύδος”.

Οι 4 γυναίκες συν ένα κοριτσάκι με τη μητέρα του ως σύνοδο, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας με συμπτώματα αφυδάτωσης ωστόσο σήμερα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η καταγραφή τους καθώς καθώς και η έρευνα για να διαπιστωθεί αν μεταξύ αυτών βρίσκονται και άτομα που εμπλέκονται με την παράνομη διακίνηση τους από τις λιμενικές αρχές.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αναμένεται να αποχωρήσουν από τις αποθήκες του λιμανιού της Καλαμάτας όπου φιλοξενούνται προσωρινά για οργάνωση δομή στην χώρα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Γαζούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages