Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν 2 Μαροκινοί για διακίνηση μεταναστών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν 2 Μαροκινοί για διακίνηση μεταναστών

Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν 2 Μαροκινοί για διακίνηση μεταναστών

Share This

 


Την προσωρινή κράτηση δυο αλλοδαπών υπηκόων Μαρόκου, που κατηγορούνται για την παράνομη διακίνηση 60 μεταναστών, αποφάσισαν ομόφωνα ανακρίτρια και εισαγγελέας στα δικαστήρια της Καλαμάτας. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται και δυο Ιρακινοί, οι οποίοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Τρίτη 27 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το ταξίδι των μεταναστών είχε ξεκινήσει από τη Μαρμαρίδα της Τουρκίας με προορισμό περιοχή της Ιταλίας, και σταμάτησε όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν υπέστη βλάβη και ζήτησαν βοήθεια, με αποτέλεσμα να διασωθούν  όλοι (μεταξύ τους και 13 παιδιά) από πλωτό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, 27ν.μ. ΝΔ από το Ακρωτήριο Ταίναρο, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης.

Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν 2 Μαροκινοί για  διακίνηση μεταναστών – Συνεχίζονται οι έρευνες στην Πύλο

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται για 13η μέρα η  ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων από το ναυάγιο αλιευτικού σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

Στην περιοχή επιχειρούν ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εννέα παραπλέοντα πλοία, ενώ επιχείρησαν ένααεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ελικόπτερο Π.Α. Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι βορειοδυτικοί εντάσεως 4 BF.

Υπενθυμίζεται , ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 αλλοδαποί και έχουν ανασυρθεί 82 σοροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages