Μεσσηνία: Ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία της ελαιοκαλλιέργειας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μεσσηνία: Ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία της ελαιοκαλλιέργειας

Μεσσηνία: Ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία της ελαιοκαλλιέργειας

Share This

 


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη πραγματοποιήσει ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα τις ασθένειες της ελιάς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, σε συνεργασία με τους δήμους Οιχαλίας, Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος και Δυτικής Μάνης.

Στο ανωτέρω πλαίσιο διοργανώνεται ανάλογη εκδήλωση, την προσεχή Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, στις 18.30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Elite, σε συνεργασία με το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ) και το Σύλλογο Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας.

Στόχος της εκδήλωσης με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας το δάκο από τα πρώτα στάδια – Νέα δεδομένα στη φυτοπροστασία της ελιάς», είναι η ενημέρωση των ενδιαφερομένων σε σημαντικά ζητήματα σχετικά με την φυτοπροστασία της ελιάς, την κρίσιμη περίοδο μέχρι την ελαιοσυγκομιδή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης οι παρουσιάσεις θα εστιάσουν στο αναβαθμισμένο πρόγραμμα δακοκτονίας, στα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την εξέλιξή του, στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών, στην χρήση των χαρτών επικινδυνότητας και τέλος θα προταθούν τρόποι και πρακτικές αντιμετώπισης των εχθρών και ασθενειών της ελιάς.

Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις κατωτέρω παρουσιάσεις:

  • Στάθης Αναστασόπουλος, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων Αναπτυξιακών Νόμων,:«Οι διεκδικήσεις της Περιφέρειας για αναβαθμισμένη δακοκτονία στην Πελοπόννησο – Νέα σκευάσματα και σύγχρονες τεχνολογίες»

  • Έφη Γεωργακοπούλου, Διευθύντρια ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, :«Υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας στην περιοχή ευθύνης της Π.Ε. Μεσσηνίας – Ενέργειες, προβληματισμοί, προτάσεις»

  • Αντώνης Παρασκευόπουλος, Διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας,: «Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση δάκου – Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών – Διαχείριση ανθεκτικότητας φυτοπροστατευτικών»

  • Κατερίνα Δουρβανάκη, Γεωπόνος ερευνήτρια – Innovation & Impact Hub, Αµερικάνικη Γεωργική Σχολή,: «Η σημασία της αξιοποίησης χαρτών εκτίμησης επικινδυνότητας δακοπροσβολής»

  • Απόστολος Κ. Ζωντανός, Γεωπόνος, Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας,: «Ορθολογικές μέθοδοι αντιμετώπισης των εχθρών και ασθενειών της ελιάς – Σωστές και λανθασμένες πρακτικές»

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages