Πύλος: Συνάντηση του δημάρχου με πολίτες για το ζήτημα της μαρίνας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πύλος: Συνάντηση του δημάρχου  με πολίτες για το ζήτημα της μαρίνας

Πύλος: Συνάντηση του δημάρχου με πολίτες για το ζήτημα της μαρίνας

Share This

 


Διάλογο με εκπροσώπους της ομάδας των 300 και πλέον δημοτών που υπέγραψαν πρόσφατα την επιστολή “Κατά της οριοθέτησης μαρίνας Πύλου” είχε την προηγούμενη

Παρασκευή ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Πύλου.
Ο ίδιος δήλωσε σχετικά με το φλέγον αυτό θέμα που απασχολεί τους κατοίκους: “Η θέση της δημοτικής αρχής είναι ξεκάθαρη: είμαστε υπέρ της ανάπτυξης και της αξιοποίησης της μαρίνας Πύλου, στο σημείο που έχει οριστεί σύμφωνα με τα σχέδια του 1993. Για τον οριοθετημένο χώρο των 2,7 στρεμμάτων, που είναι: ο χώρος των παλαιών σφαγείων και το παλιό λιμάνι, το μεν πρώτο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου και το δεύτερο αδιαμφισβήτητα ανήκει σε όλους τους Πύλιους. Λέμε “ναι” στην αξιοποίηση, στηρίζουμε την ανάπτυξη, αλλά ως αρχή έχουμε ξεκάθαρες θέσεις”.
Από τους πολίτες ακούστηκαν θετικά σχόλια ως προς τη θέση της δημοτικής αρχής. Ο δήμαρχος θέλοντας να καθησυχάσει τους πολίτες ανέτρεξε σε όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν πως ο Δήμος δεν έχει αφήσει μετέωρο το ζήτημα και εξήγησε πως χρειάζεται χρόνος για να ολοκληρωθούν θεσμικά οι διαδικασίες που πρέπει. “Είμαστε στην τελική ευθεία, σύντομα ολοκληρώνονται οι αναγκαίες διαδικασίες – γιατί για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας πρέπει να είμαστε απόλυτα ακριβείς – και το νομικό τμήμα του Δήμου επίσης έχει συντάξει την αγωγή που θα κατατεθεί” είπε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε τέλος πως ο ίδιος, τα στελέχη του Δήμου και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για την υπεράσπιση του κοινού συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages