Ναυάγιο στην Πύλο: Προθεσμία για απολογία έλαβαν οι 9 Αιγύπτιοι που κατηγορούνται ως διακινητές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ναυάγιο στην Πύλο: Προθεσμία για απολογία έλαβαν οι 9 Αιγύπτιοι που κατηγορούνται ως διακινητές

Ναυάγιο στην Πύλο: Προθεσμία για απολογία έλαβαν οι 9 Αιγύπτιοι που κατηγορούνται ως διακινητές

Share This

 


Προθεσμία να απολογηθούν αύριο, Τρίτη (20/6) ζήτησαν και πήραν οι 9 Αιγύπτιοι ηλικίας 20 έως 40 ετών φερόμενοι ως οι διακινητές στο πολύνεκρο ναυάγιο σε διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου  με 78 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους μετανάστες από Συρία, Πακιστάν, Παλαιστίνη και Αίγυπτο.

Οι κατηγορούμενοι, πέρασαν περίπου στις 11 το πρωί της Δευτέρας (19/6) το κατώφλι της Ανακρίτριας στο δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες: σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Αξίζει να σημειωθεί  πως το πρωί της Κυριακής στο δικαστήριο της πόλης επέστρεψαν για συμπληρωματική κατάθεση τέσσερις ακόμα διασωθέντες στο πλαίσιο διερεύνησης των αιτιών της τραγωδίας, οι οποίοι φάνηκε να μην σχετίζονται με την διακίνηση παράνομων μεταναστών. Οι καταθέσεις ήταν πολύωρες οι συνολικά 9 διασωθέντες που ήρθαν από τη δομή της Μαλακάσας, καθώς πρόκειται για μάρτυρες “κλειδιά” που αρνούνται ότι σχετίζονται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Την εμπλοκή τους στην υπόθεση αρνούνται και οι 9 συλληφθέντες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν αποκλείεται σήμερα, κάποιοι συνήγοροι υπεράσπισης να ζητήσουν νέα προθεσμία από την ανακρίτρια καθώς δεν έχουν λάβει γνώση για το σύνολο της δικογραφίας, μετά και τις νέες καταθέσεις.

Να σημειωθεί πως εχθές, Κυριακή (18/6) σε συλλήψεις προχώρησαν και οι πακιστανικές αρχές. Συνέλαβαν 10 άτομα, που εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, καθώς εκτιμάται ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι από το Πακιστάν επέβαιναν στο πλοίο.

Οι μαρτυρίες και οι καταθέσεις των διασωθέντων του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου, για τη βαναυσότητα των διακινητών και τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούσαν στο σκάφος σοκάρουν καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού σοκαριστικές. Διασωθέντες έκαναν λόγο για ξυλοδαρμούς, εκφοβισμούς και συνεχή ταπείνωση…

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ

Στη δομή της Μαλακάσας, όπου έχουν μεταφερθεί οι 94 από τους συνολικά 104 διασωθέντες συρρέουν καθημερινά φίλοι και μέλη των οικογενειών τους για να τους δώσουν κουράγιο, αλλά και απελπισμένοι συγγενείς αγνοουμένων, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρουν οποιαδήποτε πληροφορία για τους αγαπημένους τους.  Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παρέμεναν μέχρι και την Κυριακή 18 άνθρωποι, νοσηλευόμενοι.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

Για έκτη συνεχή ημέρα οι έρευνες συνεχίζονται με την ελπίδα να βρεθούν επιζώντες. Στην επιχείρηση συμμετέχει μια φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, τρία παραπλέοντα σκάφη, και ένα ελικόπτερο. Οι ελπίδες ωστόσο, όσον περνούν οι μέρες και οι ώρες σβήνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages