Καταγγελίες εργαζομένων για ακατάλληλες συνθήκες εργασίας στο αεροδρόμιο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καταγγελίες εργαζομένων για ακατάλληλες συνθήκες εργασίας στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Καταγγελίες εργαζομένων για ακατάλληλες συνθήκες εργασίας στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Share This


 «Αποδέκτης καταγγελιών από εργαζόμενους εργολαβικού συνεργείου που έχει αναλάβει την καθαριότητα του αεροδρομίου Καλαμάτας, για τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν στον χώρο εργασίας τους», έχει γίνει, όπως σημειώνει σε σχετικό του υπόμνημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας.

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο, «η εταιρεία έχει προσλάβει για τη φετινή σεζόν μόλις 3 εργαζόμενες για όλες τις βάρδιες. Εργαζόμενες  με 4ωρη και 5ωρη απασχόληση που καλούνται  να καθαρίσουν φέτος το καλοκαίρι τους χώρους της “πύλης εισόδου” του τουρισμού, της ατμομηχανής του τουριστικού θαύματος της ανάπτυξης της Μεσσηνίας και της Νότιας Πελοποννήσου!

Όπως καταγγέλλουν, η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο, πράγμα που σε συνδυασμό με την ανθυγιεινή εργασία επιβαρύνει σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και την ίδια τους την υγεία! Ταυτόχρονα, μαρτυρίες εργαζομένων που μιλούν για απαράδεκτες συμπεριφορές προϊσταμένων της εταιρείας, συνθέτουν ένα σκηνικό πραγματικής κόλασης!

Όσον αφορά τους μισθούς των συναδέλφων που κυμαίνονται μεταξύ 330 και 410 ευρώ, μιλούν από μόνοι τους και αποκαλύπτουν ότι τα κέρδη από τα “ρεκόρ τουριστικής κίνησης” δεν πάνε μαζί με  καλύτερους μισθούς και δικαιώματα για τους εργαζομένους. Το θαύμα του τουρισμού στη Μεσσηνία αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη που μπορούν να βγουν όλοι, εργάτες και μονοπωλιακοί όμιλοι, κερδισμένοι!

Οι εργαζόμενες καταγγέλλουν ότι μέχρι πέρσι δούλευαν 4 καθαρίστριες σε 7ωρες βάρδιες και ότι είναι αδύνατο να καθαριστούν και να διατηρούνται καθαροί οι χώροι του αεροδρομίου είτε είναι γραφεία, είτε αίθουσες ή ακόμα οι τουαλέτες που επισκέπτονται εκατοντάδες καθημερινά.

Οι εργαζόμενες όχι μόνο δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν, αφού οι βάρδιές τους δεν καλύπτουν τις ώρες λειτουργίας του αεροδρομίου, αλλά και τα υλικά που τους παρέχονται από την εταιρεία και με τα οποία καλούνται να εκτελέσουν την εργασία τους είναι ελάχιστα και ανεπαρκή.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι καθημερινές καταγγελίες από επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου για την κατάσταση που επικρατεί με την καθαριότητα και τη συνολική υποβάθμισή του».

«Απαιτούμε την άμεση βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδελφισσών μας η οποία διαρκώς επιδεινώνεται όσο κορυφώνεται η τουριστική σεζόν!

  • Να προσληφθεί ικανός αριθμός που να καλύπτει τις ανάγκες.
  • Να σταματήσει το αίσχος της μερικής απασχόλησης. 8 ώρες δουλειά  με ανάλογη αμοιβή και ασφαλιστική κάλυψη.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Η Επιθεώρηση Εργασίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν όλους τους απαραίτητους ελέγχους:

  • Για την τήρηση των προβλεπόμενων ωραρίων και την καταβολή των προβλεπόμενων από τον νόμο προσαυξήσεων υπερωριακής απασχόλησης.
  • Για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων», τονίζει το Συνδικάτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages