Μεγάλη εγκληματική οργάνωση στη Μεσσηνία – 3 συλλήψεις για διακίνηση ηρωίνης – Έκρυβαν τα ναρκωτικά στο χώμα, σε σκουπίδια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μεγάλη εγκληματική οργάνωση στη Μεσσηνία – 3 συλλήψεις για διακίνηση ηρωίνης – Έκρυβαν τα ναρκωτικά στο χώμα, σε σκουπίδια

Μεγάλη εγκληματική οργάνωση στη Μεσσηνία – 3 συλλήψεις για διακίνηση ηρωίνης – Έκρυβαν τα ναρκωτικά στο χώμα, σε σκουπίδια

Share This

 


Οικογενειακή επιχείρηση είχαν κάνει τη διακίνηση ναρκωτικών τρεις Ρομά στην περιοχή της Σπερχογείας. Ο 37χρονος πατέρας με την σύζυγό του, 33 ετών, και τον 17χρονο ανήλικο γιό τους, διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, τις οποίες πουλούσαν 10 ευρώ το γραμμάριο!

Οι τρεις Ρομά προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από περιοχές της Δυτικής Αττικής τις οποίες μετέφεραν με όχημα στην Σπερχογεία όπου ακολούθως τις έκρυβαν στην οικία όπου διέμεναν. Εκεί γινόταν οι αγοραπωλησία με τις αρχές μετά από έρευνα να εντοπίζουν πλησίον της οικίας των τριών συλληφθέντων θαμμένα ώστε να μην εντοπισθούν. Τα δυο κυνηγετικά όπλα όπως προκύπτει ήταν κλεμμένα ένα από την Μεγαλόπολη στις 28 Φεβρουαρίου και το δεύτερο από τις 21 Φεβρουαρίου από την Κοριτσά του δήμου Σπάρτης .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας ο 37χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές και κατά παρελθόν για παρόμοιο λόγο.

Ειδικότερα, οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης), σε περιοχές της Μεσσηνίας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα (4.3.2024) το πρωί, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και Αρκαδίας, καθώς και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -3- ημεδαποί, -2- άνδρες ηλικίας 17 και 37 ετών, αντίστοιχα, καθώς  και 33χρονη, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ναρκωτικά, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη) από περιοχές της Δυτικής Αττικής και στη συνέχεια τις διακινούσαν σε περιοχές της Μεσσηνίας, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών και να δυσχεραίνουν τον τυχόν εντοπισμό των ναρκωτικών ουσιών, τις απέκρυπταν σε σημεία πλησίον των οικιών τους, κάτω από απορρίμματα, σε οπές δένδρων ή τις έθαβαν σε παραπλήσια από την οικία τους, αγροκτήματα.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικία των συλληφθέντων καθώς και υπαίθριους χώρους, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους -149,2- γραμμαρίων, κάτω από απορρίμματα και αυτοφυή βλάστηση,
  • μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, απορριφθείσες σε αύλειο χώρο,
  • -1- ζυγαριά ακριβείας, σε οπή δένδρου και καλυμμένη με τμήματα πλακιδίων δαπέδου,
  • -2- κυνηγετικά όπλα, θαμμένα πλησίον της οικίας, τα οποία όπως προέκυψε ήταν κλεμμένα.

Τέλος, κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages