Κουτσούμπας από Καλαμάτα: “Τα νέα Τέμπη αφετηρία μόνο με αγώνα και διεκδίκηση μπορούμε να τα αποτρέψουμε” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κουτσούμπας από Καλαμάτα: “Τα νέα Τέμπη αφετηρία μόνο με αγώνα και διεκδίκηση μπορούμε να τα αποτρέψουμε”

Κουτσούμπας από Καλαμάτα: “Τα νέα Τέμπη αφετηρία μόνο με αγώνα και διεκδίκηση μπορούμε να τα αποτρέψουμε”

Share This

 


Αναφέρθηκε στις ελλείψεις του Νοσοκομείου αλαμάτας, στις προβληματικές σχολικές υποδομές, στις 100 “κλιματικά ουδέτερες πόλεις” και στα αντιπλημμυρικά έργα που εδώ και 20 χρόνια δεν έχουν εκτελεστεί

Με δυνατό ΚΚΕ για την πανευρωπαϊκή αντεπίθεση – Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο «Τέντα» στην Καλαμάτα με θέμα «Αντιπολίτευση υπάρχει και δυναμώνει! Με πιο δυνατό ΚΚΕ μπροστά στους αγώνες!», διοργάνωσε απόψε η Τομεακή Οργάνωση Μεσσηνίας του ΚΚΕ με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, που έγινε θερμά δεκτός με χειροκροτήματα και συνθήματα όπως «ΚΚΕ το κόμμα σου λαέ» και «Δυνατό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ» απ’ τους συγκεντρωμένους πολλοί εκ των οποίων παρακολούθησαν όρθιοι την εκδήλωση καθώς το κλειστό αποδείχτηκε μικρό να χωρέσει όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Θοδωρής Μπολέτης γραμματέας της Τομεακης Επιτροπής Μεσσηνίας.

Παρεμβάσεις στην εκδήλωση έγιναν από τους:
Νίκο Θεοδωράκη, συνταξιούχο δημοσιογράφο της ΕΡΤ, πρώην στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ, Κώστα Μπούρα, συνταξιούχο, Γιάννη Σεντεμέντε, μελισσοκόμο και πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή, Βασίλη Νικητόπουλο, Πολιτικό Μηχανικό, Τοπικό Σύμβουλο της Τοπικής Κοινότητας Χανδρινού Μεσσηνίας, Κατερίνα Αγγελακοπούλου, φοιτήτρια του Τμήματος Λογοθεραπίας του ΑΕΙ Καλαμάτας και Οικότροφο της Εστίας Καλαμάτας και Τάσο Σκλάβο, διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Κώστας Παρασκευάς μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Δημήτρης Τζαβάρας μέλος της γραμματείας της ΚΕ και ο Νίκος Κουτουμάνος μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου.

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα:

«Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Ο τίτλος της σημερινής μας εκδήλωσης, εδώ στην Καλαμάτα, στη Μεσσηνία δεν είναι τυχαίος. Ναι λοιπόν, αντιπολίτευση υπάρχει και δυναμώνει! Με πιο δυνατό ΚΚΕ μπροστά στους αγώνες! Το επιβεβαιώνουν τα τεράστια λαϊκά ποτάμια που ξεχύθηκαν στους δρόμους και τις πλατείες ολόκληρης της χώρας την περασμένη Τετάρτη, στη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων ετών.

Όλη η Ελλάδα, όλη μέρα μια τεράστια διαδήλωση. Μια τεράστια διαδήλωση εργατών, αγροτών και επαγγελματιών, φοιτητών. Μια τεράστια διαδήλωση όπου τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις όλων συνενώθηκαν και συναντήθηκαν με την οργή που καίει τις καρδιές όλων μας για τις 57 ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα, πριν από έναν χρόνο, στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών. Αλλά και για την άθλια επιχείρηση συγκάλυψης από τη μεριά της κυβέρνησης της ΝΔ με τη συμβολή φυσικά και των άλλων κομμάτων.

Εμείς πέρσι τέτοιες μέρες δώσαμε μια υπόσχεση. Ότι δεν θα αφήσουμε αυτό το έγκλημα να ξεχαστεί. Ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να παραμένει στην επιφάνεια, να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να μην ξαναζήσουμε άλλο αντίστοιχο. Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, παρά τα δεδομένα όρια που έβαζε η πλειοψηφία της ΝΔ, έδωσαν καινούρια χρήσιμα στοιχεία. Συνέβαλαν να μένει το θέμα σταθερά ψηλά. Εξέθεσαν κάποιους ανεκδιήγητους, σαν τον Καραμανλή που ήρθαν εκεί μέσα να κάνουν το άσπρο – μαύρο και έχασαν τα λόγια τους. Τροφοδότησαν τον αγώνα που δίνουν παράλληλα οι συγγενείς των θυμάτων.

Συνολικά, επιβεβαίωσαν τις τεράστιες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που υλοποιώντας τις οδηγίες της ΕΕ, για τη λεγόμενη “απελευθέρωση” των σιδηροδρόμων και τη διαμόρφωση μιας ακόμα αγοράς, έκαναν τον ΟΣΕ “κομματάκια”. Τον υποχρηματοδότησαν, τον άφησαν χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, ιδιωτικοποίησαν το κερδοφόρο κομμάτι του, τάισαν για 15 χρόνια εργολάβους-αρπακτικά για συμβάσεις που δεν παραδίδονταν ποτέ. Συνολικά έβαλαν το κέρδος πάνω από την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή.

Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή, συκοφάντησαν την πρωτοβουλία αυτή του ΚΚΕ. Παρότι το ΚΚΕ ψήφισε και τις δικές τους προτάσεις για προανακριτική.

Γι’ αυτό η ΝΔ, αφού δεν μπορούσε αρχικά να την αποφύγει, φρόντισε μετά να την υπονομεύσει, αρνούμενη να καλέσει βασικούς μάρτυρες, ενώ τώρα την κλείνει άρον-άρον, ενώ προκύπτουν συνεχώς νέα στοιχεία.

Γι’ αυτό ακριβώς, όμως, οι συγκεντρώσεις της προηγούμενης βδομάδας έχουν τεράστια σημασία. Γιατί εγγυώνται ότι, για κακή τύχη όλων αυτών, ο λαός και η νεολαία θυμούνται τα αθώα θύματα, θυμούνται το έγκλημά τους. Και δεν θα τους αφήσουμε να ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages