Τσικνοπέμπτη στην Καλαμάτα-Εκδηλώσεις από τον Δήμο και επαγγελματίες μέχρι λιώσιμο παστού - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τσικνοπέμπτη στην Καλαμάτα-Εκδηλώσεις από τον Δήμο και επαγγελματίες μέχρι λιώσιμο παστού

Τσικνοπέμπτη στην Καλαμάτα-Εκδηλώσεις από τον Δήμο και επαγγελματίες μέχρι λιώσιμο παστού

Share This

 


Με την Τσικνοπέμπτη προ των πυλών ο Δήμος Καλαμάτας έχει ετοιμάσει πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για τη συγκεκριμένη μέρα. Έτσι την Πέμπτη 7 Μαρτίου, όπως και πέρυσι, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία Αγίων Αποστόλων, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Από τις 14.00 το μεσημέρι ο κόσμος θα διασκεδάσει με το Συγκρότημα “Ήχος του Νότου”. Την ίδια ώρα στους πεζόδρομους της πόλης θα έχουν στηθεί μικρά γλέντια, με τσικνίσματα, και ψησίματα όπως επιβάλλει η μέρα.

Γλέντι στους πεζόδρομους της πόλης

Συγκεκριμένα, φέτος οι επαγγελματίες των καταστημάτων στον πεζόδρομο Σφακτηρίας από τις 12.00 μέχρι και τις 23.00 το βράδυ έχουν ετοιμάσει παραδοσιακά ψησίματα, αλλά και τελετή έναρξης Carnival Circus, face painting για μικρούς και μεγάλους, με DJ που θα δίνει το ρυθμό. Στον πεζόδρομο της Αμφείας τα ψησίματα θα ξεκινήσουν από το πρωί, ενώ στον πεζόδρομο της Ιατροπούλου τα ψησίματα θα ακολουθήσει street party και συναυλία με το συγκρότημα Electrosocks, στις 5 το απόγευμα.

Λιώσιμο παστού και παραδοσιακά εδέσματα στα χωριά του Δήμου Καλαμάτας

Βεβαίως, με παραδοσιακά εδέσματα, και το καθιερωμένο λιώσιμο του παστού καθώς και αποκριάτικο γλέντι θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη και οι Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ   

Άρις Δ.Ε. Άριος |Πλατεία

11:30 Παραδοσιακά εδέσματα

Αλώνια Δ.Ε. Άριος

13:00 Παραδοσιακά εδέσματα

Ανεμόμυλος Δ.Ε. Άριος

13:00 Παραδοσιακά εδέσματα

Αιθαία Δ.Ε. Θουρίας |Πλατεία

18:00  Λιώσιμο παστού

Άνθεια Δ.Ε. Θουρίας |Αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΙΑΣ»

19:00 Παραδοσιακά εδέσματα

Θουρία Δ.Ε. Θουρίας |Πλατεία

13:00 Παραδοσιακά εδέσματα

Πηγές Δ.Ε. Καλαμάτας

15:00 Λιώσιμο παστού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages