Καλαμάτα ο ευρωβουλευτής Κυμπουρόπουλος-Συνάντηση με τους Φαρμακοποιούς Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καλαμάτα ο ευρωβουλευτής Κυμπουρόπουλος-Συνάντηση με τους Φαρμακοποιούς Μεσσηνίας

Καλαμάτα ο ευρωβουλευτής Κυμπουρόπουλος-Συνάντηση με τους Φαρμακοποιούς Μεσσηνίας

Share This

 


Οι ελλείψεις φαρμάκων, η ενίσχυση της αγοράς των γενόσημων και ο κρίσιμος ρόλος του Φαρμακοποιού τέθηκαν στη συζήτηση

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 αντιπροσωπεία μελών το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο με θέμα τις κύριες προκλήσεις το χώρο του φαρμάκου και της Υγείας.

Τέθηκαν θέματα όπως οι ελλείψεις φαρμάκων και η θέσπιση καταλόγου κρισίμων φαρμάκων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, της ενίσχυσης της αγοράς των γενοσήμων φαρμάκων καθώς και του κρίσιμου ρόλου του φαρμακοποιού στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και τον κοινοτικό εμβολιασμό.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την μικροβιακή αντοχή στα αντιβιοτικά και την Φαρμακοεπαγρύπνηση , τις σπάνιες ασθένειες και τα «ορφανά» φάρμακα ,τη γήρανση του πληθυσμού, καθώς και για τις εξελίξεις στο χώρο του φαρμακείου.

Στη συνάντηση τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή ζητήματα σχετικά με την ευρωπαϊκή απόκριση στο χώρο των φαρμακείων και των φαρμάκων, όπως και το ρόλο των φαρμακοποιών την επόμενη ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages