6η Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ – Κλασικού Αθλητισμού στη Μεσσηνία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

6η Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ – Κλασικού Αθλητισμού στη Μεσσηνία

6η Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ – Κλασικού Αθλητισμού στη Μεσσηνία

Share This


 
Την 6η Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ – Κλασικού Αθλητισμού διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και την υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης την Πέμπτη 18 Απριλίου και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 για μαθητές και μαθήτριες των Δ΄- Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού, όλων των τάξεων Γυμνασίου και Γ.Ε.Λ. της χώρας και του εξωτερικού.

Η Διημερίδα πραγματοποιείται με την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. ως εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2023-2024.

Πρόκειται να συμμετέχουν συνολικά 44 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα καθώς και μαθητές/τριες από το Λύκειο Αργυροκάστρου της Β. Ηπείρου της Αλβανίας. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών αναμένονται στον αρχαιολογικό χώρο περισσότεροι/ες από 1.500 μαθητές/τριες.

Το πρόγραμμα των αγώνων ξεκινάει στις 10.30π.μ. με την τελετή έναρξης και ολοκληρώνεται στις 1.30μ.μ. και τις δύο ημέρες (Πέμπτη 18 Απριλίου – Δημοτικά Σχολεία και Παρασκευή 19 Απριλίου Γυμνάσια/Λύκεια).

Στους αγώνες περιλαμβάνονται τα εξής αγωνίσματα:

  • Αγώνες Δρόμου
  • Ρίψη λίθου
  • Μήκος άνευ φοράς
  • Ακόντιο

Η διεξαγωγή των αγωνισμάτων θα έχει αρκετές αναφορές στην αρχαιότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ύσπληγα, τoν μηχανισμό που χρησιμοποιούνταν στην Αρχαία Ελλάδα κατά τους Ολυμπιακούς και άλλους αθλητικούς αγώνες, για να αποφεύγεται η πρόωρη εκκίνηση των αθλητών.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, του ανθρώπου που ζωντάνεψε την Αρχαία Μεσσήνη και έχει παραδώσει ένα αξεπέραστο μνημείο στην ανθρωπότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages