Καθολική απαγόρευση στην Μεσσηνία – Πρόστιμα για λιόκλαδα, ακόμα και ψησταριές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καθολική απαγόρευση στην Μεσσηνία – Πρόστιμα για λιόκλαδα, ακόμα και ψησταριές

Καθολική απαγόρευση στην Μεσσηνία – Πρόστιμα για λιόκλαδα, ακόμα και ψησταριές

Share This


 Από την Μεσσηνία, νωρίτερα από την υπόλοιπη χώρα, ανοίγει ατύπως και φέτος η “αυλαία” της επίσημης αντιπυρικής περιόδου, με τα απαγορευτικά μέτρα ως προς τη χρήση πυρός στην ύπαιθρο να τίθενται σε ισχύ από σήμερα κιόλας και όχι από την 1η Μαΐου, που είναι η παραδοσιακή ημερομηνία έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Από σήμερα λοιπόν μπαίνει αυστηρό… “στοπ” στη χρήση πυρός στην ύπαιθρο, ενώ επί ποδός θα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε όλη την επικράτεια του νησιού, προκειμένου να περιοριστούν τυχόν παραβάσεις. Σημειώνεται ότι οι παραβάτες θα διώκονται ποινικά και θα τους επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.

Κανονικά η αντιπυρική περίοδος σε επίπεδο χώρας ξεκινά τη 1η Μαΐου. 

Οι λόγοι που οδήγησαν στην εξέλιξη αυτή δεν είναι άλλοι από τις καιρικές συνθήκες και συγκεκριμένα από το άκρως επικίνδυνο υπόβαθρο που συνθέτουν για τον τόπο μας η παρατεταμένη ξηρασία των προηγούμενων μηνών και η συσσώρευση καύσιμης ύλης

Ο πολύ ήπιος χειμώνας, με βασικό χαρακτηριστικό την ανομβρία, αλλά και οι πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες του τελευταίου διαστήματος με εξαιρετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τους νοτιάδες έχουν ήδη φέρει τις πρώτες πυρκαγιές στο νησί μας, θέτοντας σε συναγερμό τις Αρχές.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις 6 Απριλίου μέσα σε μόλις 12 ώρες είχαμε 71 αγροτοδασικές πυρκαγιές ανά την ελληνική επικράτεια, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ο μηχανισμός βρέθηκε αντιμέτωπος με 2 μεγάλες φωτιές εδώ στην Ιεράπετρα αλλά και στα Πιέρια όρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages