Η αφρικανική σκόνη "''επνιξε" -και- την Μεσσηνία: Ρεκόρ η θερμοκρασία, υποχωρεί το φαινόμενο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η αφρικανική σκόνη "''επνιξε" -και- την Μεσσηνία: Ρεκόρ η θερμοκρασία, υποχωρεί το φαινόμενο

Η αφρικανική σκόνη "''επνιξε" -και- την Μεσσηνία: Ρεκόρ η θερμοκρασία, υποχωρεί το φαινόμενο

Share This

 


Ένα πέπλο σκόνης έχει καλύψει τη χώρα καθώς κορυφώνεται το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης, την έλευση της οποίας διευκολύνουν οι ισχυροί νότιοι άνεμοι.  Από το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) θα έχει μειωθεί σημαντικά η παρουσία της, καθώς οι άνεμοι θα γυρίσουν σε δυτικούς.

Με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε αφύσικα για την εποχή επίπεδα ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 32,6°C στην Κυπαρισσία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η αφρικανική σκόνη θα αρχίσει να υποχωρεί από την ατμόσφαιρα από το πρωί της Τετάρτης (24.4.2024) και μέχρι το μεσημέρι θα έχει μειωθεί σημαντικά.

«Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της υπηρεσίας @CopernicusEMS από την Τετάρτη το πρωί και κυρίως μεσημέρι και μετά, θα υποχωρήσουν σημαντικά οι συγκεντρώσεις της Αφρικανικής σκόνης από την χώρα μας», αναφέρει στην ανάρτησή του. «Για τις επόμενες ημέρες και μέχρι το Σάββατο, θα επικρατήσουν Δ-ΒΔ άνεμοι, οπότε και η σκόνη δεν θα μπορέσει να μας επισκεφτεί», καταλήγει.

Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη που πλήττεται από την αφρικανική σκόνη καθώς το φαινόμενο έφτασε και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων και την Τουρκία.

Οι οδηγίες της Ένωσης Πνευμονολόγων:

Τις ώρες με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης, τόσο οι άσκοπες μετακινήσεις όσο και η εξωτερική άθληση θα πρέπει να αποφεύγεται, ενώ συνιστάται η παραμονή σε καλά αεριζόμενους εσωτερικούς χώρους.

Σε εμφάνιση κλινικών συμπτωμάτων, όπως για παράδειγμα, δυσκολία στην αναπνοή, έντονου και ερεθιστικού βήχα με πιθανή απόχρεμψη, θωρακικού πόνου, επίμονου φτερνίσματος, δακρύρροιας και βράγχος φωνής τα άτομα θα πρέπει να αναζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια και συμβουλή.
Ισχυρή σύσταση για τους ασθενείς που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα, εφόσον εμφανίσουν συμπτώματα συμβατά με παρόξυνση ή επιδείνωση της σταθερής πορείας της νόσου, να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον θεράποντα ιατρό τους, προς πιθανή τροποποίηση της φαρμακευτικής αγωγή τους και λήψη συμπληρωματικής ιατρικής φροντίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages