Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας η Κυριακή των Βαΐων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας η Κυριακή των Βαΐων

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας η Κυριακή των Βαΐων

Share This

 


Με λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας η Κυριακή των Βαΐων.

Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, ο επονομαζόμενος “Φλαρίου”, στο κέντρο της Καλαμάτας, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τον συνεφημέριο του Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γιαννόπουλο και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στα μηνύματα της σημερινής ημέρας και ευχήθηκε υγεία, δύναμη για τη Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση σε όλους τους πιστούς, ευχαρίστησε τους παριστάμενους τοπικούς άρχοντες και ιδιαιτέρως τον Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Μίλτο Χρυσομάλλη ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στην ενορία του Αγίου Νικολάου και ευχαρίστησε τους ιερείς και τις εθελόντριες του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας διανεμήθηκαν στους πιστούς οι κλάδοι των Βαΐων προς ευλογία αυτών.

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages