Δίωρη διακοπή εργασιών διαμαρτυρίας από δικαστικούς υπαλλήλους στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δίωρη διακοπή εργασιών διαμαρτυρίας από δικαστικούς υπαλλήλους στην Καλαμάτα

Δίωρη διακοπή εργασιών διαμαρτυρίας από δικαστικούς υπαλλήλους στην Καλαμάτα

Share This


 Στη δίωρη διακοπή εργασιών τη Δευτέρα 15 Απριλίου, 9 με 11 το πρωί, που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), συμμετέχει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Καλαμάτας.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΟΔΥΕ, μετά τη δημοσιοποίηση σε δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου “Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης”, συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως το Δ.Σ. της ομοσπονδίας και αποφασίστηκαν τα εξής: Πανελλαδική ενημερωτική σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη των πρωτοβάθμιων συλλόγων με το Δ.Σ. την Παρασκευή 12 Απριλίου.  Συμβολικός αποκλεισμός των εισόδων των δικαστικών κτηρίων τη Δευτέρα 15 Απριλίου από ώρα 9 έως 11. Συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη 16 Απριλίου. Συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ. Προκήρυξη 24ωρης κλαδικής απεργίας την ημέρα που θα εισαχθεί το ΣχΝ στην Επιτροπή της Βουλής για συζήτηση και θα υπάρξει ακρόαση φορέων και πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας (υπό την αίρεση τροποποίησης της ημέρας). Προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από ώρα 11 έως 15 κατά την ημέρα ψήφισης του ΣχΝ στη Βουλή (υπό την αίρεση τροποποίησης της ημέρας). Επιπλέον την ώρα της σημερινής συνέντευξης Τύπου που

παραχώρησαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης με θέμα την παρουσίαση του Σχεδίου Νόμου, υπήρξε απροειδοποίητη παράσταση διαμαρτυρίας των μελών του Δ.Σ. στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Καλούμε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, να οργανώσουν, να συμμετέχουν και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις. Υπενθυμίζουμε πως το κριτήριο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: Η ευχερής και ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών όλης της χώρας, ακόμα και των ακριτικών περιοχών, στη Δικαιοσύνη. Απαιτούμε να μην καταργηθεί – συγχωνευθεί καμία δικαστική υπηρεσία!”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages