Ημέρα μνήμης 109 χρόνια από την Γενοκτονία των Αρμενίων τιμήθηκε στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ημέρα μνήμης 109 χρόνια από την Γενοκτονία των Αρμενίων τιμήθηκε στην Καλαμάτα

Ημέρα μνήμης 109 χρόνια από την Γενοκτονία των Αρμενίων τιμήθηκε στην Καλαμάτα

Share This


109 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Ο Δήμος Καλαμάτας, τέλεσε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο που ανεγέρθηκε το 2019 με πρωτοβουλία του Δήμου και της κοινότητας των Αρμενίων που διαβιούν στον τόπο μας, στην πλατεία «Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Δασκαλάκη» (Φραγκόλιμνα).

Επιμνημόσυνη δέηση για τα 109 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, από το Δήμο Καλαμάτας σε συνεργασία με την Αρμενική Κοινότητα της πόλης, στο Μνημείο που ανεγέρθηκε το 2019, στην πλατεία Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Δασκαλάκη – Φραγκόλιμνας, έναντι του Μητροπολιτικού Μεγάρου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «109 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την 24η Απριλίου 1915. Ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε η Γενοκτονία των αδελφών μας Αρμενίων. Χρέος όλων μας να τιμούμε και να μην ξεχνούμε. Να διδασκόμαστε από την ιστορία. Αιωνία η μνήμη των χιλιάδων Αρμενίων θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας. Τιμή σε εκείνους που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία και την πατρίδα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages