Τατούλης περί ανάπτυξης για την έκθεση “Πελοπόννησος Expo” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τατούλης περί ανάπτυξης για την έκθεση “Πελοπόννησος Expo”

Τατούλης περί ανάπτυξης για την έκθεση “Πελοπόννησος Expo”

Share This


 Στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2024» παρευρέθηκε ο πρ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ντίνα Νικολάκου, Θεόδωρο Οικονόμου και στελέχη της παράταξης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του κτηρίου ΓΕΑ στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης.

Ο κ. Τατούλης και οι συνεργάτες του, μετά το πέρας των εγκαινίων, επισκέφθηκαν  τα περίπτερα των εκθετών και συνομίλησαν με τους συμμετέχοντες.

Στη συνέχεια ο πρ. Περιφερειάρχης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Αισθανόμαστε ικανοποιημένοι που συνεχίζεται η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», μία έκθεση που ξεκινήσαμε ως Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με τα επτά (7) Επιμελητήρια της Πελοποννήσου το 2016, με στόχο το συγκεκριμένο γεγονός να γίνει θεσμός.

Πάγια πολιτική άποψη μας είναι  ότι η συνένωση των δυνάμεων των παραγωγικών τάξεων σε συνεργασία με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, μπορεί να δημιουργήσει στην Πελοπόννησο ένα σημαντικό εκθεσιακό γεγονός αντάξιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ως Περιφερειακή Αρχή με συνέπεια έχοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, αναλάβαμε σχετικές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» να είναι η μεγαλύτερη έκθεση της Νοτίου Ελλάδας.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι το σημαντικότερο γεγονός για την «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ήταν η διοργάνωση B2B (Business to Business) συναντήσεων με εκπροσώπους από επιχειρήσεις ξένων Χωρών από την Ρωσία, την Γερμανία, την Ολλανδία , την Πολωνία, την Ρουμανία, την Σερβία, την Βουλγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ με επιχειρηματίες από την Πελοπόννησο, επενδύοντας στην εξωστρέφεια.

Στην φετινή διοργάνωση δυστυχώς δεν ακούσαμε καμία αναφορά για επιχειρηματικές συναντήσεις. Η έκθεση ήταν υποβαθμισμένη, γιατί θεωρούμε ότι οι Κρατικοί και οι Αυτοδιοικητικοί φορείς δεν στήριξαν την προσπάθεια των Επιμελητηρίων όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα κατά την άποψη μας να μην υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Δυστυχώς η φετινή διοργάνωση μεταβλήθηκε σε κομματικό μονόλογο, αφού δεν δόθηκε  ο λόγος στους εκπροσώπους των κομμάτων. Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο να μην δοθεί ο λόγος ούτε στον Δήμαρχο της Τρίπολης που φιλοξενεί το συγκεκριμένο γεγονός και ακόμη πιο απαράδεκτο ότι αντί από την διοργάνωση της έκθεσης να ενισχυθούν οι επιχειρηματίες της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου, προτιμήθηκαν… επαγγελματίες από την Κρήτη.

Μήπως η αιγίδα που έδωσε ο κ. Αυγενάκης συνοδευόταν και από την επιλογή επιχειρηματιών συμπολιτών του, όπως άλλωστε συνηθίζει;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages