Ενημερωτική εκδήλωση για τη χρήση του διαδικτύου και το bullying στο Γυμνάσιο Μελιγαλά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ενημερωτική εκδήλωση για τη χρήση του διαδικτύου και το bullying στο Γυμνάσιο Μελιγαλά

Ενημερωτική εκδήλωση για τη χρήση του διαδικτύου και το bullying στο Γυμνάσιο Μελιγαλά

Share This

 


Χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου έδωσε στους μαθητές του Γυμνασίου Μελιγαλά, ο Αστυνόμος Α΄ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας Δημήτρης Παυλόπουλος ενημερώνοντας τα παιδιά για τον εκφοβισμό ανηλίκων στο σχολικό περιβάλλον και τις διαφορές του, με τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε από τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου την άποψή τους αναφορικά με το bullying και το cyber bullying με τις απόψεις να διίστανται. Πολλά παιδιά εξέφρασαν την άποψη πως ο εκφοβισμός δια ζώσης είναι πιο επικίνδυνος από τον διαδικτυακό, με τον έμπειρο αστυνομικό να τους εξηγεί τις διαφορές. Αρχικά, όπως είπε, το να χτυπήσει κάποιος, κάποιον δεν είναι bullying αλλά βία και είναι παράβαση του ποινικού κώδικα, ενώ το bullying είναι ο εκφοβισμός γενικότερα, τα πειράγματα και η απαξιωτική συμπεριφορά. Ύστερα, έδωσε την πραγματική διάσταση του φαινομένου που στην περίπτωση του διαδικτύου είναι πολύ μεγαλύτερη λόγω της διάχυσης της πληροφορίας και ανέλυσε στους μαθητές σειρά κινδύνων, όπως η εξαπάτηση, ο σεξουαλικός εκβιασμός, ο εκφοβισμός και φυσικά, ο εθισμός.

Μάλιστα, σχετικά με το σοβαρό ζήτημα του εθισμού, εξήγησε πως η χρήση του διαδικτύου δεν πρέπει να υπερβαίνει τη μιάμιση ώρα την ημέρα και μόνο μια ημέρα την εβδομάδα, ιδανικά μέσα στο Σαββατοκύριακο, να είναι περισσότερες οι ώρες που θα χρησιμοποιούν οι νέοι το διαδίκτυο, αλλά και πάλι, σε λογικά πάντα πλαίσια.
Η πρωτοβουλία της ενημέρωσης που θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα σε μαθητές μικρότερων τάξεων του Γυμνασίου Μελιγαλά, ανήκει στη διευθύντρια του Σχολείου Σταυρούλα Γιαννιά, ενώ παρών ήταν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οιχαλίας Αντώνης Χιώτης. «Είναι μια πραγματικά πολύ σημαντική πρωτοβουλία την οποία επικροτούμε και θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα στο πλευρό των μαθητών, των γονιών τους και φυσικά των εκπαιδευτικών σε ό,τι μας ζητηθεί, αφού στα παιδιά καθρεφτίζεται το μέλλον μας», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Οιχαλίας, Αντώνης Χιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages