Ο Μανώλης Μάκαρης για τα κτιριολογικά προβλήματα του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο Μανώλης Μάκαρης για τα κτιριολογικά προβλήματα του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης

Ο Μανώλης Μάκαρης για τα κτιριολογικά προβλήματα του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης

Share This


 
Το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης αντιμετωπίζει σοβαρά κτιριολογικά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τονίζει σε ερώτησή του ο επικεφαλής τα παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος», Μανώλης Μάκαρης, στην οποία αναφέρεται ακόμη στην ανάγκη λειτουργικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού και των Κέντρων Υγείας Νεμέας και Λουτρακίου…

Η ερώτηση του Μανώλη Μάκαρη έχει ως εξής: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλει  να παίζει σημαντικό ρόλο στις υποδομές υγείας της περιοχής ευθύνης της. Ειδικά μεγάλο βάρος θα πρέπει να δοθεί στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ιδιαίτερα στα Κέντρα Υγείας αρκετά από τα οποία δεν βρίσκονται σε καλή κτιριολογική κατάσταση και χρειάζονται επειγόντως  ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση.

Με βάση το γεγονός ότι έχει υπογραφεί συμφωνία του Υπουργείου Υγείας με το ΤΑΙΠΕΔ για την κτιριακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ερωτάται η Περιφέρεια τι πρόκειται να γίνει με τα ακόλουθα κέντρα υγείας που δεν έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα:

  1. Συγκεκριμένα τι πρόκειται να γίνει για τα Κέντρα Υγείας Νεμέας και Λουτρακίου για τα οποία ενώ έχουν εκπονηθεί μελέτες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου- ΠΕ Κορινθίας από  το 2021 για «τον εκσυγχρονισμό και  τη λειτουργική  αναβάθμισή τους» η υλοποίηση αυτών των έργων δεν έχει ενταχθεί ως τώρα  σε κανένα χρηματοδοτικό πρωτόκολλο.   Να σημειώσουμε ότι και τα δύο κέντρα υγείας μεταξύ άλλων  παρουσιάζουν θέματα ρωγμών και αποσάθρωσης σκυροδέματος στα φέροντα στοιχεία των κτιρίων και έχουν ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης.
  2. Για το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης το οποίο παρουσιάζει πληθώρα κτιριολογικών προβλημάτων (ηλεκτρολογικά, υδραυλικά ,απουσία κλιματισμού) χρήζει μιας συνολικής ανακαίνισης προτίθεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αναλάβει τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργική του αναβάθμιση;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages