Νέα παράταση με νέες υποσχέσεις για τον πολύπαθο οδικό άξονα Καλαμάτα – Μεθώνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Νέα παράταση με νέες υποσχέσεις για τον πολύπαθο οδικό άξονα Καλαμάτα – Μεθώνη

Νέα παράταση με νέες υποσχέσεις για τον πολύπαθο οδικό άξονα Καλαμάτα – Μεθώνη

Share This


 
Το φθινόπωρο θα μπουν μπουλντόζες για την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, είπε χθες βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο ο γενικός γραμματέας Υποδομών Δημήτρη Αναγνώπουλος παρουσία του υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου.

Η νέα μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των εργασιών ουσιαστικά επιβεβαιώνει όσους υποστήριζαν ότι θα καθυστερήσουν οι απαλλοτριώσεις και για αυτό είναι υπεραισιόδοξη η πρόβλεψη για μπουλντόζες την φετινή άνοιξη. Για τη μελέτη του Πύργος- Καλό Νερό – Τσακώνα, κατά τη διάρκεια τα συνάντησης, έγινε γνωστό θα κατατεθεί σύντομα η περιβαλλοντική πρόταση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε στη συνέχεια να διερευνηθεί ο τρόπος χρηματοδότησης και κατασκευής του έργου. Επίσης το υπουργείο Υποδομών θα ξεκινήσει τη διαδικασία  για την διάνοιξη εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο Α7 στο ύψος του Μελιγαλά ενώ ταυτόχρονα συνέχονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι προσπάθειες για σύνδεση της 7ης επαρχιακής οδού με τα διόδια των Αρφαρών.

Ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε μετά τη επίσκεψη του στο υπουργείο Υποδομών «Συναντήθηκα σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τον αρμόδιο για τα δημόσια έργα υφυπουργό Νίκο Ταχιάο, παρουσία και του γενικού διευθυντή του Υπουργείου Δημήτρη Αναγνώπουλου και συζητήσαμε για τα έργα που αφορούν τον Νομό Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, για την πορεία των διαδικασιών κατασκευής των δρόμων Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη και Τσακώνα-Καλό Νερό-Πύργος, την διάνοιξη και λειτουργία Εξόδου στον Αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Καλαμάτας, στο ύψος της βιομηχανικής ζώνης Μελιγαλά, καθώς και τα Αντιπλημμυρικά της Καλαμάτας.

Ο γενικός διευθυντής  Δημήτρης Αναγνώπουλος ανέφερε πως από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα μπουν μπουλντόζες και σημείωσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες, στη φάση της οριστικοποίησης, όπου είναι εφικτό, να αποφευχθούν ή και να ελαχιστοποιηθούν οι ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

Για τον οδικό άξονα Τσακώνα-Καλό Νερό-Πύργο, έχουν ωριμάσει οι μελέτες στην περιοχή του Καϊάφα και θα κατατεθεί σύντομα η περιβαλλοντική πρόταση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, σε συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, προχωρούν οι διαδικασίες και θα αναζητηθεί ο τρόπος χρηματοδότησης και κατασκευής του έργου.

Την περασμένη Τετάρτη, στη συνάντηση που είχαμε βουλευτές της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έθεσα πάλι την αναγκαιότητα κατασκευής του Δυτικού Άξονα, που θα συνδέει την Καλαμάτα με την Πάτρα και τα Ιωάννινα σε λίγες ώρες και πρόσθεσα ότι με την λειτουργία ναυτιλιακής γραμμής, από την Κρήτη στην Καλαμάτα, θα διευκολύνονται οι μετακινήσεις, το εμπόριο και οι μεταφορές προς την Ευρώπη σε πιο σύντομους χρόνους.

Για την διάνοιξη εξόδου στο ύψος του Μελιγαλά, θα ξεκινήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες, όπως έχει δεσμευτεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με την, από 21/2/2023 και Αριθμό Πρωτ. ΓΔΣΥ/57585, απάντηση, που μου είχε δώσει στη Βουλή.

Ευχαρίστησα τον υφυπουργό Νίκο Ταχιάο για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε και την απόφασή του να προχωρήσουν τα έργα, που αφορούν τον Νομό μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages