Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στη συνάντηση της Μικτής Διεθνούς Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στη συνάντηση της Μικτής Διεθνούς Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στη συνάντηση της Μικτής Διεθνούς Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Share This


 
Συνήλθε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, η συνάντηση της Μικτής Διεθνούς Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Στην σημαντική αυτή συνάντηση, η οποία διήρκεσε από 1ης έως 7ης Ιουνίου 2023, μετείχαν 24 Ορθόδοξοι και 18 Ρωμαιοκαθολικοί εκπρόσωποι, κληρικοί και λαϊκοί θεολόγοι.

Εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος παρέστη ο εκπρόσωπος αυτής στον Θεολογικό Διάλογο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Αμφιλόχιο Μήλτο.

Το έργο της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής αποτελεί αναμφισβήτητα ορόσημο στην ιστορία και πολύτιμο κεφάλαιο για τη ζωή και περαιτέρω πορεία των δύο  Εκκλησιών. Είναι πανθομολογούμενο ότι ο θεολογικός διάλογος χρειάζεται να καλλιεργηθεί, να προχωρήσει και να καρποφορήσει σε όλα τα επίπεδα με ειλικρίνεια, εντιμότητα και αμοιβαίο σεβασμό.

Για την Ορθόδοξη Εκκλησία οι επαφές, οι συνομιλίες, οι συνεννοήσεις και με μια λέξη ο διάλογος, είναι πράξεις συνυφασμένες με το είναι Της.

Η μέχρι σήμερα πορεία του θεολογικού διαλόγου των δύο Εκκλησιών μας απέδειξε ότι για να αναπτυχθεί ένας Διάλογος, πρέπει να δημιουργούνται συνθήκες αμοιβαίας εμπιστοσύνης και καλής θελήσεως. Με αυτές τις συνθήκες ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος συνέβαλλε καθοριστικά με καίριες τοποθετήσεις και προτάσεις, εκφράζοντας την Εκκλησία της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages