Διαγωνισμός σχεδόν 1 εκ. ευρώ για την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης στο Δήμο Οιχαλίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Διαγωνισμός σχεδόν 1 εκ. ευρώ για την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης στο Δήμο Οιχαλίας

Διαγωνισμός σχεδόν 1 εκ. ευρώ για την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης στο Δήμο Οιχαλίας

Share This


 
Τη διενέργεια ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης Συνδέσμου Αγίου Φλώρου Μελιγαλά – Σολακίου – Οιχαλίας – Σιάμου – Μαγούλας – Στενυκλάρου, προϋπολογισμού 932.268,08 ευρώ, αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Οιχαλίας, καθορίζοντας και τους όρους της διακήρυξης.

Η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίστηκε στις 6 Μαρτίου.

Οπως αναφέρθηκε, “το έργο αφορά την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης, που λειτουργούσαν από την εποχή που είχε κατασκευαστεί το δίκτυο του Συνδέσμου Αγίου Φλώρου. Το συγκεκριμένο δίκτυο έχει κατασκευαστεί την δεκαετία του 1960, με συνέπεια να έχει εγκαταλειφθεί και η ύδρευση των κοινοτήτων του δήμου να αντικαθίσταται την δεκαετία του 1990 σταδιακά και αναγκαστικά, λόγω της αδυναμίας των κοινοτήτων να το συντηρήσουν, από υδρογεωτρήσεις πολλές εκ των οποίων είχαν ανορυχθεί για αρδευτικό σκοπό από τον ΓΟΕΒ. Το μεγαλύτερο μέρος των αγωγών είχε κατασκευαστεί από αμίαντο και λόγω παλαιότητας και πλημμελούς συντήρησης είναι κατεστραμμένο. Οι υδρογεωτρήσεις πέραν της προβληματικής λειτουργίας των αντλιοστασίων αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υδρευτικές ανάγκες των κοινοτήτων κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες”.

Το έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, έχει προθεσμία εκτέλεσης 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages