Τεράστια ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τεράστια ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο στην Καλαμάτα

Τεράστια ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο στην Καλαμάτα

Share This


 Τεράστια ταλαιπωρία τόσο σωματική όσο και ψυχική αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο στην Καλαμάτα καθώς η ογκολόγος λείπει με αναρρωτική άδεια εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υπάρχει άλλος γιατρός με αποτέλεσμα να χρειάζεται να πηγαίνουν στην Τρίπολη που είναι χιλιόμετρα μακριά για τις θεραπείες τους ή να απευθύνονται σε ιδιωτικές κλινικές.

Κόρη καρκινοπαθούς μίλησε για την κατάσταση στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«H μοναδική ογκολόγος που υπήρχε στο νοσοκομείο Καλαμάτας λείπει από πριν τα Χριστούγεννα με αναρρωτική άδεια. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς γίνεται με εμάς. Οι καρκινοπαθείς έχουν μείνει στον αέρα.

Ο καρκίνος είναι μια νόσος που δεν μπορεί να περιμένει. Οι χημειοθεραπείες γίνονται σε σχήματα. Όσες είναι σχηματισμένες γίνονται υπό την επίβλεψη αιματολόγου! Μη αρμόδιου γιατρού, οποίος πέρα από το δικό του τμήμα έχει να καλύψει και το κομμάτι της ογκολογικής», ανέφερε η κ. Αθανασία Δημητροπούλου.

Και συνεχίζει:

«Οι νέοι ασθενείς ή οι στους ασθενείς που πρέπει να σχηματιστεί νέα θεραπεία πρέπει να απευθυνθούν αλλού. Το πιο κοντινό νοσοκομείο από την Καλαμάτα που έχει ογκολόγο είναι της Τρίπολης. Που και εκεί ένας μόνο ογκολόγος καλύπτει τις ανάγκες της μονάδας», τονίζει.

Η κ. Διαμαντοπούλου τονίζει πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

«Ενάμιση μήνα ακούμε πως έχουν προκηρυχθεί θέσεις για ογκολόγο αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Κι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των ασθενών. Και το ότι οι θεραπείες στην Καλαμάτα γίνονται χωρίς την επίβλεψη ογκολόγου είναι προβληματικό από μόνο του».

Η λύση που υπάρχει είναι οι ιδιωτικές κλινικές οι οποίες, όμως, κοστίζουν.

«Κάθε θεραπεία ξεκινά από 200 ευρώ. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να γίνουν και δυο θεραπείες τον μήνα. Το κόστος είναι μεγάλο» καταλήγει η κ. Δημητροπούλου.

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και μητέρα μητέρας 32χρονου καρκινοπαθούς η οποία κατήγγειλε πως στον Άγιο Σάββα δεν υπάρχουν φάρμακα για χημειοθεραπεία!

«Στον «Άγιο Σάββα» κάνουν συνταγογράφηση αλλά δεν υπάρχουν φάρμακα. Τρέχουμε σε όλη την Αττική για να τα βρούμε. Υπάρχουν ελλείψεις στις αποθήκες γιατί τα φάρμακα έχουν μείνει στα τελωνεία, μας λένε οι φαρμακοποιοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages